E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizDünkü yükselişi ile dikkat çeken o hisse---

Dünkü yükselişi ile dikkat çeken o hisse

Dünkü yükselişi ile dikkat çeken o hisse
12 Şubat 2019 - 09:44 borsagundem.com

BİST 100'de dün yüzde 20'lik yükselişi ile en çok dikkat çeken hisse ALBRK oldu

BIST 100… Haftaya Pozitif Başladı… ''BIST geçen haftaki yatay seyrinin aksine haftaya %1,90 yükseliş ile 104.395 seviyesinden kapattı. Yükselişi ile en çok dikkat çeken hisse %20.00’lik yükselişi ile ALBRK olurken, düşüşü ile en çok dikkat çeken hisse ise BIST 100 içinde %- 4,59’luk düşüşü ile CEMTS oldu. Doların yurtiçinde değer artışı ile Türk şirketlerinin iskontolu seviyeleri devam edebilir. Ancak küresel bazlı resesyon endişelerinin daha fazla dile getirilmeye başlaması ile yukarı yönlü hareketlerin gücü azalmaktadır. Bu hafta açıklanacak olan yurtiçi Cari Hesap, Sanayi Üretimi(Perşembe) ve Ocak Bütçe Dengesi (Cuma) verileri takip edilecektir.

USDTRY… Global Resesyon Endişeleri ile Dolar Primli... Haftaya primli başlayan Dolar, Türk Lirasına karşı yükseliş eğiliminde olup 5,27 seviyelerinde seyretmektedir. Türk Lirasındaki reel faiz farkı hala çekiciliğini korumakta olduğunu düşünmemize rağmen global resesyon ile ilgili endişeler ve haber akışları etkisini arttırmakta olup, Dolar’ı global bazda değerli kılıyor. Bölgesel Jeopolitik riskler ile Mart yerel seçimlerinin yaklaşması Türk Lirası ile ilgili risk faktörlerini arttırmaktadır. Ayrıca Cuma günü Moody’s, Türkiye ile ilgili derecelendirme raporunu yayımlayacaktır.

EURTRY… Euro’nun Değer Kaybına Rağmen Yatay... Geçen hafta boyunca 6.00 seviyelerini test eden EURTRY, EURUSD’nin değer kaybı ile tekrardan 5,94 seviyelerindeki seyrini koruyor. Yurtiçi kaynaklı risk faktörler yukarı yönlü harekete destek verebilir.

EURUSD… Euro Bazlı Riskler Ağırlaştı... Geçen hafta Avrupa Birliği (AB) 2019 yılına ilişkin Euro Bölgesi büyüme tahminini düşürmesi, İtalya’nın resesyon yaşaması ve Brexit belirsizliği, Euro’nun değer kaybını hızlandırarak 1,13 seviyelerini aşağı yönlü kırdı. Risk faktörleri ile ilgili Avrupa tarafından gelecek haber akışı takip edilecektir.

XAUUSD… 1300 US$ Üzerinde Tutunuyor… ABD-Venezuela arasındaki gerilim devam ederken, Trump’ın Kuzey Kore ile Vietnam’da görüşeceğini belirtmesi, Şubat ayında planlanan ABD-Çin görüşmesinde Liderlerin Mart ayından önce görüşmeleri beklenmiyor ancak haber akışlarında olumlu açıklamalar gelmektedir. Avrupa tarafında ekonomik ve siyasi belirsizliklerin AB büyüme beklentisini aşağı yönlü revize etmesi ve Çin’de 2 şirketin temerrüde düşmesi global resesyon endişelerini daha da arttırmakta olup ons altına 1300 US$ seviyelerinin üstünde tutuyor.

GLDGR… Doların Değerlenmesi ile Pozitif… Global haber akışı ile ons altının toparlanması ve USDTRY’nin değer kazanması ile gram altın 221 TL seviyelerinde seyretmekte.

BRENT… Global Talep Endişesi ile Aşağı Yönlü… OPEC üyesi Venezuela’nın yaşadığı siyasi krizin devam etmesi ile birlikte, ABD-Çin ticaret görüşmesinden pozitif haberler gelse de, Çin’de ki temerrüt haberleri talep bazlı aşağı yönlü riskleri arttırmaktadır. AB’nin geçen hafta büyüme beklentilerini düşürmesi ve İtalya’da yaşanan resesyon talep bazlı endişeleri arttıran ayrı faktörler olarak ayrıca gündemini korumaktadır.

S&P 500… Tekrardan Hükümetin Kapanma Riski Ortadan Kalktı… Goldman Sachs’ın mevcut risklerden kaynaklı 2019’un son rallisi olabileceğini belirtmesi, küresel büyümeye yönelik endişeleri teyit edebilir niteliktedir. ABD-Çin ticaret görüşmelerindeki olumlu haberler ile birlikte ABD’de kongre içinde kanun yapıcıların görüşmelerinin anlaşma yolunda tamamlanması tekrardan hükümetin kapanma riskini ortadan kaldırdı. Bu olumlu haber akışları ile endeks vadelileri pozitif seyrediyor.''

ALAN YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vegas12 Şubat 2019 19:08

    Arkadaş 100 bin tl kar yapiyorsan ne kadar ile girdin ve bu yüklü girişte adamlar sana nasıl kazandırdı öyle, genelde kendileri dışında yüksek miktarda alım olunca geri vites yapıyorlar, eğer gerçekten kazandiysan helal olsun,sonuçta sanal alem.

  • naci12 Şubat 2019 14:01

    metronun girdiğini görünce aldım iki günde 100 bin lira kazandım beş yıllık zararım iki günde çıktı teşekkürler metro