E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiDTÖ'nün desteğini alan ABD, AB'ye ek tarifeleri açıkladı---

DTÖ'nün desteğini alan ABD, AB'ye ek tarifeleri açıkladı

DTÖ'nün desteğini alan ABD, AB'ye ek tarifeleri açıkladı
03 Ekim 2019 - 07:51 borsagundem.com

DTÖ'nün Airbus'a AB'nin sübvansiyon desteği nedeniyle ABD'nin ek gümrük vergisi talebini onaylamasının ardından Washington'dan açıklama geldi. AB'den uçak ithalatına yüzde 10, diğer ürünlere yüzde 25 ek gümrük vergisi getirilecek

ABD, AB'den uçak ithalatına yüzde 10 ve diğer mallara yüzde 25 gümrük tarifesi getirecek. 

ABD Ticaret Temsilcisi'nin Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, Dünya Ticaret Örgütü'nun AB'nin Airbus'a verdiği sübvansiyonlar karşısında ABD'nin misilleme hakkı olduğu kararı sonrasında, AB'den uçak itnalatına yüzde 10 ve diğer endüstriyel, tarımsal ürünlerin ithalatına ise yüzde 25 gümrük tarifesi getirilecek.

ABD'nin yüzde 25 tarife uygulamayı planladığı AB ürünleri arasında Fransız şarabı, İskoç ve İrlanda viskileri, Avrupa genelinden peynir çeşitleri var.

Uçaklara uygulanacak gümrük tarifesi, uçak parçalarına uygulanmayacak.

Ticaret Temsilcisi'nin Ofisi'nden yetkilinin verdiği bilgiye göre AB mallarına tarifeler 18 Ekim'de yürürlüğe girecek. Yetkili, ne kadar bir AB malının ABD'nin tarifeleri ile karşı karşıya kalacağı
konusunda bilgi vermedi.

DTÖ, ABD'nin 7,5 milyar dolar tutarında Avrupa Birliği malına tarife uygulayabileceğine karar vermişti.

Britanya ise yaptığı açıklamada, ABD'nin tarifelere başvurmasının Britanya, AB veya ABD ekonomilerinin çıkarına olmayacağını vurguladı ve Airbus ile Boeing arasındaki anlaşmazlığın müzakere yoluyla çözülmesi için ABD ve AB ile yakın çalışma içinde olunduğunu vurguladı.

DTÖ'den Airbus için ABD lehine karar! AB'den misilleme uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)