E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDruckenmiller’dan dev hisse satışı---

Druckenmiller’dan dev hisse satışı

Druckenmiller’dan dev hisse satışı
16 Şubat 2024 - 11:50 borsagundem.com

Borsaların en ünlü isimlerinden Stanley Druckenmiller Alphabet ve Amazon hisselerinin tamamını sattı. Druckenmiller bir diğer yapay zeka hissesi olan Nvidia’daki pozisyonunu ise artırdı


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Milyarder yatırımcı Stanley Druckenmiller küresel yatırımcıların en çok takip ettiği isimler arasında. 1988-2000 yılları arasında George Soros’un yatırım firmasında çalışan Druckenmiller özellikle 1992’de sterline karşı yaptığı açığa satışla ün kazandı.

Sterline karşı 1 milyar dolar kazanan Soros ve Druckenmiller için analistler o dönemde “İngiltere Merkez Bankası’nı meteliksiz bıraktılar” yorumlarında bulunmuştu.

Druckenmiller Soros’tan ayrıldıktan sonra kendi hedge fonu firması Duquesne Capital’ı kurdu. 2011 yılında ise hedge fonunu aile yatırım firmasına çevirdi.

Yapay zeka teknolojisinin devleri

Alphabet ve Amazon Druckenmiller’ın portföyünde bulunan iki dev sermayeli teknoloji hissesini temsil ediyor.

Amazon dünyanın en büyük internet perakendecisi ve bulut hizmet sağlayıcısı konumunda. Şirketin bulut teknolojiler birimi Amazon Web Services (AWS) ismiyle tanınıyor. Kurumsal şirketler verilerini depolamak, ayrıştırmak ve analiz etmek için yaygın bir şekilde AWS’i kullanıyor. Bu da şirketin yapay zeka teknolojilerine ağırlık verdiği anlamını taşıyor.

Morningstar Analisti Dan Romanoff, "Amazon, özellikle e-ticaret ve bulut hizmetleri için hizmet verdiği pazarlarda hakim konumda" ifadelerine yer veriyor. Buna ek olarak Amazon’un reklamcılık birimi de hızla büyümeye devam ediyor.

Alphabet'in Google'ı ise internet arama motorları yarışının tartışmasız lideri konumunda. Firmanın bulut teknoloji birimi sektördeki en büyük üçüncü pazar payına sahip. (İkinci sırada ise Microsoft yer alıyor.)

Google arama motoru yapay zeka dil modeli Gemini’yle birlikte çalışıyor. Teknoloji devinin bulut birimi ise benzer bir şekilde kurumsal yapay zeka uygulama eğitiminden ve kullanımından yararlanıyor.

Morningstar Analisti Ali Mogharabi, “Alphabet’in Google arama motoru internet aramaları pazarında %90’dan fazla paya sahip ve işletme çok güçlü nakit akışı sağlıyor. Arama motoru biriminin büyümeye devam emesini bekliyoruz. Microsoft’un arama motoruna yapay zeka uygulaması Bing’i dahil etmesine rağmen Google’ın liderliğini koruyacağına eminiz” ifadelerine yer verdi.

Mogharabi’ye göre Alphabet’in video paylaşım platformu YouTube ve bulut hizmetler birimi Google Cloud da şirketin servetini destekliyor.

Druckenmiller bu iki hissede satışa geçti

The Street’in haberine göre milyarder yatırımcının aile yatırım firması Duquesne’nin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yaptığı dördüncü çeyrek bildirimde Amazon ve Alphabet’e ilişkin ayrıntı dikkat çekti. Druckenmiller’ın bu iki şirket için tam olarak ne düşündüğü bilinmiyor. Ancak ünlü yatırımcının dördüncü çeyrek itibariyle Amazon ve Alphabet varlıklarının tamamını sattığı görülüyor.

Druckenmiller hisselerin zirveye ulaştığını düşünüyor olabilir. Milyarder yatırımcının teknoloji sektörüne olan yatırımlarını azaltmak istemesi de seçenekler arasında. Druckenmiller Nvidia gibi başka bir yapay zeka hissesine odaklanmak istemiş de olabilir. Zira ünlü yatırımcı dördüncü çeyrekte 242 milyon dolar değerinde Nvidia hissesi satın aldı. Halihazırda sahip olduğu 617.494 hisse de göz önünde bulundurulduğunda varlıklarının %16’sından fazlasını Nvidia hisseleri oluşturur hale geldi. Dev çip üreticisi Druckenmiller’ın portföyündeki en büyük payı oluşturuyor.

Druckenmiller yapay zekanın potansiyel etkilerine inanan isimler arasında. Ünlü milyarder geçen yıl yaptığı açıklamada “Yapay zeka internet kadar yenilikçi olabilir” demişti.

Ancak durum ne olursa olsun, Duquesne dördüncü çeyrekte Amazon'un 31 Aralık itibarıyla 20,9 milyon dolar değerinde 136.690 hissesini elden çıkardığı ve Alphabet'in 117,1 milyon dolar değerindeki 838.375 hissesini sattığı bir gerçek. Bu yıl Alphabet hisseleri yıl başından bu yana %2 yükselirken Amazon hisseleri ise %12 değer kazandı.

Yabancıların ABD hazine tahvili varlıklarında rekor seviye

 

BofA: Hisse senedi fonlarına 2 yılın en yüksek sermaye girişi

 

Bezos durmuyor! 2 milyar dolarlık daha hisse sattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)