E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDraghi: Aşağı yönlü riskler azaldı---

Draghi: Aşağı yönlü riskler azaldı

Draghi: Aşağı yönlü riskler azaldı
27 Nisan 2017 - 15:46 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi, ekonomiye yönelik aşağı yönlü risklerin daha da azaldığını söyledi

Bugün Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı.Faiz oranlarında bir değişikliğe gitmedi. Banka mevcut düşük faiz oranının uzun bir süre kalacağını bildirdi.ECB, varlık alım programını daha önce açıkladığı gibi 80 milyar eurodan 60 milyar euroya çekti. Banka bu seviyede alımın 2017 Aralık
veya gerekli olursa daha da ötesinde devam edebileceğini kaydetti.Draghi karar sonrası düzenlediği basın toplantısında konuştu.
Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, ekonomiye yönelik aşağı yönlü risklerin daha da azaldığını söyledi.Draghi, faiz oranlarını sabit tutmaya karar verdiklerini söyledi.

Draghi, risklerin neredeyse dengeli duruma yaklaşmakta olduğunu belirtti.

Draghi, büyümenin aralarında ürün piyasaları olmak üzere yapısal reformların yavaş uygulanmasının büyümeyi olumsuz etkilemeye devam ettiğini sözlerine ekledi.

ECB önlemlerinin koşullara bağlı olarak süreceğini bildiren Draghi, "Varlık alımlarımızı yeni aylık seviyemiz olan 60 milyar düzeyinde aralık sonu veya daha ileriye yönelik devam ettireceğiz. Enflasyonda kalıcı düzelme görene kadar varlık alımı devam edecek" diye konuştu. Draghi açıklanan verilerin toparlanmada güçlenmeyi teyit ettiğini belirtti.

Draghi, "Manşet enflasyonu desteklemek için oldukça ciddi derecede parasal elverişliliğe hala ihtiyaç vardır. Devam eden borçlanma şartlarımız hem hanehalkı lehine bir ortam yaratma hem de Euro Bölgesi toparlanmasına destek vermektedir. Faiz oranlarının aynı seviye veya daha düşük seyretmesini bekliyoruz. Enflasyonu hedefe yükseltmek için çok olumlu finansal koşullar gerekli" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)