E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDraghi Haziran ayını işaret etti---

Draghi Haziran ayını işaret etti

Draghi Haziran ayını işaret etti
09 Mayıs 2014 - 09:22 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi, para politikasındaki değişikliklerin Haziran'da olabileceğini söyledi

Merakla beklenen Avrupa Merkez Bankası kararı açıklandı. Piyasanın beklentisi dahilinde banka faiz oranlarını değiştirmeyerek %0.25’de sabit bıraktı. Bu haber beklentiler dahilinde olduğu için parite üzerinde çok sert dalgalanmalar yaratmadı. Fakat asıl önemli olan ECB Başkanı Mario Draghi’nin yapacağı konuşmaydı. Draghi, konuşmasına başladığında dengeli ve olumlu bir görünüm çiziyordu. Enflasyon risklerinin dengeli olduğunu söyledi. Euro Bölgesi ekonomilerinin toparlandığını ve enflasyonun orta vadede düşük seyrinin devam edeceğini fakat 2016 yılında bankanın hedeflediği %2 seviyesine yakın seyredeceğinden bahsetti. Bu açıklamalar eşliğinde Euro, Dolar karşısında 1.3992 seviyelerine yükselerek 2011 yılı Kasım ayından bu yana en yüksek seviyesini test etti. Olumlu yorumlarının ardından Draghi’nin iki söylemi oldukça dikkat çekici. Birincisi; Kur riskinin yakından izleniyor söylemi. Yani ECB’nin Euro’nun mevcut seviyelerinden hoşnut olmadığını söyleyebiliriz. Bu söylem, Haziran ayı için faiz indirimine göz kırpıldığı yorumlarına neden olmaktadır. İkinci olarak ise; ‘’Haziran ayındaki verilere bakarak harekete geçebiliriz’’ söylemi. - ki en önemlisi bu nokta - Sıra dışı para politikası araçlarını gerektiğinde kullanırız cümlesi ise varlık alım programının hala masada olduğunu göstermektedir. Tüm bu gelişmeler dâhilinde EUR/USD paritesinde sert geri çekilmeler gördük. Teknik olarak paritede 1.3820 destek seviyesini takip etmekteyiz. Bu seviyenin aşağı yönde geçilmesi durumunda ise satım yönünde pozisyon alınarak ana hedef olarak 1.3740 seviyeleri hedeflenebilir. Bu sabah itibari ile 1.3840 seviyesinde bulunan paritede yükselişin yaşanması durumunda 1.3860-70 direnç aralığı izlenmeli. Bu seviyenin yukarı yönde geçilmesi durumunda 1.3900 seviyesi hedef konumuna gelecektir.
 
Çarşamba günü Putin’in Ukrayna kaynaklı jeopolitik tansiyonu azaltıcı söylemleri ile altın fiyatlarında 1315 seviyelerinden 1285 seviyelerine doğru geri çekilmeler gözlemlemiştik. Dün ise 1285 seviyelerinde yatay hareketler izledik. Fakat Ukrayna’da Rusya yanlılarının 11 Mayıs’ta yapılacak referandumu ertelemeyeceğini açıklamalarının ardından altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketlilik gözlenmekte. Bu sabah itibari ile 1290 seviyelerinde bulunan altında 1295 seviyesi direnç konumunda bulunmakta. 1295 seviyesinin yukarı yönde geçilmesi durumunda 1307 seviyeleri hedeflenebilir. Fakat, Ukrayna kaynaklı haberler gün içerisinde gelmezse 1295 seviyesinin geçilmesini beklememekteyiz. Altının 1295 direncine gelmesi durumunda satım yönlü pozisyon açılarak 1285 seviyesi hedeflenebilir. Stop-loss ise 1302 seviyesi olarak belirlenmelidir. 1285 seviyesinin aşağı yönde geçilmesi durumunda ise 1275 seviyesine geri çekilmeler görülebilir fakat Ukrayna krizinden dolayı ihtimali düşük görüyoruz. 
                                                   
Yurt içi tarafta ise Putin ve Yellen etkisinin devam ettiğini görüyoruz. Özellikle Putin’in Ukrayna kaynaklı krizi yumuşatıcı söylemleri ve Janet Yellen’in genişleyici politika yanlısı beyanatları ile gelişmekte olan ülke piyasalarında coşku oluştu. Bu noktada 2.0880 desteğini aşağı yönde kıran USD/TL paritesinin 2.0668 seviyelerine kadar gerilediğini gördük. Mario Draghi’nin yapmış olduğu genişleyici yanlı konuşması da kurun gerilemesine katkıda bulundu. Fakat 2.0650’nin güçlü destek seviyesi konumunda bulunmasından dolayı bu seviyeye yaklaşıldıkça TL’ye alımların gelmesi ile kurun yeniden düşen kanalın içerisine girdiğini gözlemledik. Teknik olarak kurun yaptığı bu hareketin 2.0850 ve 2.0880 seviyesini ana hedef konumuna getirdiğini belirtelim.
 
Bugün Açıklanacak Önemli Veriler:
 

Saat 11.30 İngiltere İmalat Üretimi ( Beklenti – Aylık: %0.3 )

Destek Menkul - www.destekmenkul.com

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)