E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDolar/TL yeniden kritik seviyede---

Dolar/TL yeniden kritik seviyede

Dolar/TL yeniden kritik seviyede
14 Mayıs 2014 - 09:16 borsagundem.com

Dolarda düşüş sürüyor. Türk Lirası dolar karşısında güçleniyor

Dün akşam saatlerinde Manisa Soma’da madende patlayan trafo sonucu bu sabah açıklanan rakamlara göre 201 işçi hayatını kaybetti ve 80 işçi de yaralandı. Tüm Türkiye’yi üzüntüye boğan bu haberle güne başlıyoruz. Ölen işçilerimize Allahtan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Piyasalara bakarsak; dün yurt içerisinde yaşanan en önemli gelişme cari açık rakamlarının açıklanmasıydı. Beklendiği üzere cari açıkta daralma devam ediyor ve bu daralma tahmin edilenden de hızlı bir şekilde ilerliyor. Dün açıklanan rakamlara göre cari açık Mart ayında geçtiğimiz yılın aynı ayına göre 3.2 Milyar dolar daraldı ve yıllık cari açık 60 Milyar dolar seviyelerine geriledi. Verinin ardından USD/TL paritesinde gerilemeler görüldü. Almanya Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada genişleyici politikalar konusunda Avrupa Merkez Bankası’nın desteklenebileceğini söylemesinin ardından kur tarafında görülen düşüşler sertleşti ve 2.0640 desteğine kadar gerilemeler görüldü. Ayrıca dün açıklanan ABD perakende satışlar verisinin de beklentilerin altında kalması kur tarafında gerilemeleri destekledi. Teknik olarak bu sabah kurun 2.0640 desteğinin altında bulunduğunu görüyoruz. Bu noktada 2.06 seviyesine gerilemeler görülebilir. Bu seviyeler alım yönünde değerlendirilip 2.0800 ve 2.0880 seviyeleri hedef olarak belirlenebilir. Fakat 2.06 seviyesinin altı stop-loss olarak kullanılmalı.
 
Avrupa tarafında ise önemli gelişmeler yaşandı. Öncelikle dün sabah saatlerinde Almanya ve Euro Bölgesi ZEW Endeksleri beklentilerin altında kaldı. Verinin ardından Euro/USD paritesinde gerilemeler yaşandı. Fakat parite üzerinde asıl etkiyi Almanya Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamalar oluşturdu. Bundesbank yaptığı açıklamada Avrupa Merkez Bankası’nın gerekli olursa varlık alımlarını ve faiz düşürme planını destekleyebileceklerini açıkladı. Açıklamanın ardından parite 1.3740 desteğini sert şekilde aşağı yönde kırarak 1.3700 seviyelerine kadar geriledi. Bu noktada 1.3670 ve 1.3620 seviyeleri destek konumunda bulunmakta. 1.3700 desteğinin üzerinde kalınması durumunda 1.3790 seviyesine doğru bir hareketlenme görülebilir. Fakat bu yükseliş hareketinin kalını olmasını beklememekteyiz.
 
Altın fiyatlarında 1315 ve 1275 seviyeleri arasında sıkışmış durumda. Dün sabah Çin’den gelen sanayi üretim verisinin beklentilerin altında kalması ile altın fiyatlarında 1295 seviyelerinden 1288 seviyelerine doğru gerileme yaşandı. Fakat ABD’de perakende satışlar verisinin beklentilerin altında kalması ile doların küresel ölçekte değer kaybı sonucu altın fiyatlarında 1300 seviyelerine doğru yükselişler görüldü. Altın fiyatlarına etki eden en önemli unsurun ise Ukrayna krizi olduğunu belirtelim. Gün içerisinde Ukrayna-Rusya kaynaklı haberlerin gelmesi durumunda altın fiyatlarında dalgalanmalar görülebilir. Gün içerisinde 1295 seviyesi direnç konumunda bulunuyor. Bu seviyenin yukarı yönde geçilmesi durumunda alım yönünde pozisyon açılarak 1307 ve 1315 seviyeleri hedeflenebilir. Stop-loss 1290 olarak belirlenebilir. Olası geri çekilmelerde 1285 seviyesi destek konumunda bulunmakta.
 
Bugün İngiltere Merkez Bankası enflasyon raporunu açıklayacak. Büyüme oranında yukarı yönde revizyon olması bekleniyor. Ayrıca İngiltere Merkez Bankası Carney’in konuşmasında faiz oranlarının yakın bir tarihte artırılabileceği algısı oluşabilir. Bu durumda GBP/USD paritesinde yukarı yönde hareketlenmeler görülebilir. Bu durumda 1.6840 desteğinde tutunan paritenin 1.6915 ve 1.6990 seviyelerine doğru yükseliş hareketi görülebilir. Stop-loss ise 1.6800 olarak belirlenebilir.
 
Bugün Açıklanacak Önemli Veriler:
 

Saat 09.00 Almanya Tüketici Fiyat Endeksi ( Beklenti: yıllık %1.3 aylık -%0.2 )
Saat 11.30 İngiltere İşsizlik Oranı ( Beklenti: %6.8 )
Saat 12.00 Euro Bölgesi Endüstriyel Üretim ( Beklenti: -30.0K )
Saat 12.30 BOE Başkanı Carney Konuşması
Saat 12.30 BOE Enflasyon Raporu
Saat 15.30 ABD Üretici Fiyat Endeksi ( Beklenti: %0.2 )

DESTEK MENKUL DEĞERLER - www.destekmenkul.com

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)