E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDolarda kritik seviye neresi?---

Dolarda kritik seviye neresi?

Dolarda kritik seviye neresi?
12 Mayıs 2014 - 09:28 borsagundem.com

Geçtiğimiz hafta aşağı yönlü seyreden dolarda kritik seviye belli oldu

Oldukça yoğun gündemi olan bir haftayı geride bıraktık.  Küresel ölçekte merkez bankalarının ve Ukrayna krizinin piyasalarda üzerinde etkilerini izledik. Yaşanan gelişmeleri hatırlatacak olursak;
 
-          Putin’in Ukrayna kaynaklı krizi yatıştırıcı açıklamalarda bulunduğunu gördük. Özellikle Rus askerlerinin Ukrayna sınırından çekildiklerini açıklamasının ardından altın fiyatlarında 1315 seviyelerinden 1285 seviyelerine doğru geri çekilmeler yaşanmıştı. Fakat; hem Nato hem de ABD tarafından bu tür bir gelişme olmadığının açıklanması ve dün Ukrayna’nın doğu bölgelerinde yapılan ayrılma referandumu ve öncesinde yeniden çatışmaların başlaması ile olumsuz etkilerin bu haftaya da sirayet etmesini bekleyebiliriz.

-          Avrupa Merkez Bankası ( ECB ) politika faizlerinde beklenildiği gibi indirime gitmedi. Fakat, başkan Mario Draghi’nin genişleyici politikaların devreye sokulma tarihi olarak Haziran ayını işaret etmesi ile EUR/USD paritesinde 1.3990 seviyelerinden 1.3750 seviyelerine kadar sert düşüşler görüldü.

-          FED Başkanı Janet Yellen ise ABD ekonomisi toparlansa da faizlerin uzunca bir süre artırılmayarak mevcut seviyelerde tutulacağını açıklaması piyasalara moral verdi. Piyasalar Yellen’in bu taahhüdüne inanmış gibi görünüyor. Bu hafta ABD’den gelecek Tüketici Fiyat Endeksi verisi piyasa oyuncularının radarında olacak en önemli veri konumunda bulunuyor.

-          Yurt içerisinde ise TÜFE rakamlarının beklentilerden oldukça yüksek gelmesi, piyasalarda TCMB’nin faiz indirimi kararını öteleyeceği algısını yaratması ile kur ve borsa tarafında gerilemeler görüldü. Özellikle USD/TL kurunun 2.0660 seviyelerine kadar gerilediğini gözlemlemiştik.

Teknik olarak bakacak olursak; 

USD/TL kurunda bu sabah itibari ile 2.0750 seviyelerinde bulunduğunu görmekteyiz.  Bu seviyenin üzerinde kalınması durumunda alım yönlü pozisyon açılması durumunda 2.0820 ve 2.0880 seviyeleri hedef konumunda bulunmakta. Fakat 2.0710 seviyesi top-loss olarak belirlenmelidir. Kurun 2.0750 seviyesinin altına sarkması durumunda ise 2.0650 desteğine kadar geri çekilebilir. 2.0650 seviyesinin ise kritik olduğunu belirtelim.

EUR/USD paritesinde ise geçtiğimiz hafta Mario Draghi rüzgarının esmesi ile 1.3992 seviyelerinden bu sabah itibari ile 1.3750 seviyelerine kadar gerileme görülmekte. Parite’de 1.3740 seviyesi destek konumunda. Bu seviyelerden alım yönünde pozisyonların değerlendirilmesi ile 1.3800 ve 1.3820 seviyeleri hedeflenebilir. Stop-loss olarak 1.3720 seviyesi stop-loss olarak belirlenebilir. Paritede gün içerisinde düşüşlerin görülmesi sonucu 1.3750 seviyesinin aşağı yönde geçilmesi 1.3620 seviyesini hedef konumuna getirecektir.

Altın fiyatlarında 1315 – 1275 seviyeleri arasında sıkışma olduğu görülmekte. Fiyatlamalarda en önemli unsurun Ukrayna’da yaşanan gerilim olduğunu belirtelim. Gün içerisinde Ukrayna’dan gelecek haberlerin altın fiyatlarında hareketlilik yaratabilir. 1275 seviyesi kritik destek konumunda bulunuyor. Fakat Ukrayna meselesinin çözüme kavuşturulmadan 1275 seviyesinin aşağı yönde geçilmesini beklememekteyiz. Bu seviyeler altında alım fırsatı olarak kullanılabilir. Gün içerisinde yükseliş görülmesi durumunda 1295 direnç konumunda bulunmakta.

Destek Menkul - www.destekmenkul.com

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Goldman Sachs12 Mayıs 2014 19:06

    Goldman Sachs yıl sonu tahmini 2.50 imiş...malum yabancı nın piyasada çok parasınolduğu için tavsiyesi yabana atıl ma ma lı derim....Selamlar. ..