E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar yükselişini kesmiyor---

Dolar yükselişini kesmiyor

Dolar yükselişini kesmiyor
04 Aralık 2013 - 12:09 borsagundem.com

Bankalararası kotasyonda dolar 2.05 TL'yi aştı

Dolar, 2,05 lirayı aşarak TL karşısında üç haftanın en yüksek seviyesini gördü. Dolardaki yükselişte ABD Merkez Bankası Fed’in aylık 85 milyar dolarlık varlık alımlarını kısa sürede azaltabileceği endişeleri etkili oldu.

Enflasyonun beklentilerin altında kalması ve TCMB'nin önümüzdeki hafta için tek günlük ek sıkılaştırma açıklaması dolar/TL'de aşağı yönü desteklese de; Aralık ayında ABD'de bono alımlarının azalabileceği endişelerini gidermekte yeterli olmadı.

ABD'de bu hafta açıklanacak dış ticaret, GSYH ve tarım dışı istihdam verilerinin toparlanmaya işaret küresel riskten kaçış eğilimi bugün de devam ediyor. Analistler bu hafta açıklanacak verilerin ABD ekonomisinde kalıcı toparlanma başladığını göstermesi halinde ABD Merkez Bankası'nın da Aralık ayında bile aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarını azaltmaya başlayabileceğinden endişe ediyorlar. Dolar/TL bu endişelerle en son 14 Kasım'da gördüğü 2.05 seviyesinin üzerini test ederken sepet bazında TL ise 2.4184'e kadar yükselirken 2.42 seviyesindeki tarihi rekoru test edemedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)