E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar ve euro kritik haftaya nasıl başladı---

Dolar ve euro kritik haftaya nasıl başladı

Dolar ve euro kritik haftaya nasıl başladı
03 Mayıs 2021 - 08:55 borsagundem.com

Veri bakımından yoğun olacak olan yeni haftanın ilk gününde gözler nisan ayı enflasyon rakamlarına çevrilirken döviz kurları güne sakin bir başlangıç yaptı.

Merkez Bankası faiz kararının izleneceği yeni haftanın ilk gününde enflasyon ve dış ticaret verileri takip edilecek. Yurt dışı piyasalarda veri akışı bazı ülkelerdeki tatiller nedeniyle sakin geçecek.

Geçen haftanın başlangıcında 8,48'e kadar çıktıktan sonra 8,15'e kadar çekilen dolar/TL haftanın son günü güçlü bir yükselişle kapanışı 8,2750'den yapmıştı. Oldukça yoğun bir gündeme sahip olan bu haftanın açılışında ise dolar/TL'de yatay seyir hâkim. Dolar/TL 8,27-8,28 bandında hareket ederken sakin seyrini koruyan euro/TL'de işlemler 9,97'lerden gerçekleşiyor.

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) baş ekonomisti Robin Brooks, ABD Doları karşısında Türk Lirası için adil değer tahminini, Mart ayından bu yana ortamda yaşanan kötüleşmeden kaynaklı olarak 7,50'den 9,50'ye yükselttiklerini bildirdi.

Türk Lirası'nda düşüş beklentisi yükseldi

Türkiye'de gözler enflasyon verisinde

Altın fiyatlarını paladyum destekliyor

Günün önemli şirket haberleri 03/05/2021

Küresel gıda fiyatları yükseliyor

1 milyar dolarlık kripto para fonu kuruluyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)