E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürkiye'de gözler enflasyon verisinde---

Türkiye'de gözler enflasyon verisinde

Türkiye'de gözler enflasyon verisinde
03 Mayıs 2021 - 08:14 borsagundem.com

Yurt içinde yeni haftaya enflasyon verileriyle başlanırken, yurt dışı piyasalarda veri akışı bazı ülkelerdeki tatiller nedeniyle sakin geçecek.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçi, ABD’nin enerji, banka ve limanlara yönelik uyguladığı yaptırımların kaldırılması konusunda anlaştıklarını açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden'in ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan, dün ABC News'a verdiği demeç ile ABD'nin İran'a ekonomik yaptırımları kaldırmayı kabul ettiğine yönelik haberleri yalanladı.

ABD Maliye Bakanı Janet Yellen, Başkan Joe Biden’ın altyapı, istihdam ve ailelerle ilgili teşvik paketlerinin neden olduğu enflasyon endişelerini yatıştırmaya çalışıyor.

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) baş ekonomisti Robin Brooks, ABD Doları karşısında Türk Lirası için adil değer tahminini, Mart ayından bu yana ortamda yaşanan kötüleşmeden kaynaklı olarak 7,50'den 9,50'ye yükselttiklerini bildirdi.

ABD Ticaret Temsilcisi'nin Ofisi, Çin'in ABD ile Çin arasında imzalanan Faz 1 ticaret anlaşmasında yer alan fikri mülkiyet haklarının korunmasına yönelik şartları tam olarak yerine getiremediğini savundu.

Çin, Güney Kore ve Japonya maliye bakanları ve merkez bankası başkanları Covid-19'dan en çok etkilenenlere "hedefli" tedbirler yolu ile gerekli desteği sağlamak konusunda anlaştılar.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Çin'in son dönemde yurt dışında daha agresif şekilde hareket ettiğini ve giderek artan şekilde hasım,  düşman gibi davrandığını savundu.

YURT İÇİ GÜNDEM

Yurt içinde haftaya önemli bir veriyle başlanacak. Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) Nisan ayına ilişkin tüketici ve yurt içi üretici fiyatlarını açıklayacak (10.00).

Ekonomistlerin Nisan ayı Tüketici Fiyatları Endeksi'nde (TÜFE) aylık tahmini yüzde 1,80 artış olacağı yönünde gerçekleşti. Foreks'in 17 banka/kurum ekonomisti ile düzenlediği ankete göre, TÜFE'de Nisan ayı ortalama yıllık tahmin yüzde 17,30 olarak gerçekleşti. Enflasyon Mart ayında aylık yüzde 1,08, yıllık yüzde 16,19 artış göstermişti.

Yurt dışı piyasalarda imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi (PMI) verileri öne çıkıyor. Gün boyu 25 ülkeden PMI verileri gelecek.

ABD'de inşaat harcamaları, ISM imalat sektörü PMI (17.00) verileri bulunuyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un katılımlarıyla “Nisan Ayı İhracat Rakamları Basın Açıklaması”nı yapacak (11.30).

YURT DIŞI PİYASALAR

İngiltere, Japonya, Rusya, Çin, Polonya, Yunanistan, Malezya, İrlanda, Sırbistan, Ukrayna piyasaları tatil nedeniyle kapalı olacak.

New York Fed Başkanı John Williams konuşma yapacak (21.10).

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Japonya Dışişleri Bakanı Toshimitsu Motegi bugün Londra'da bir görüşme gerçekleştirecekler.

Asya borsaları Hindistan'daki vaka artışıyla yön arayışında

Eskişehir'de markette bazı ürünlerin satışı yasaklandı

Emekliler maaş ve ikramiyelerini çekebilecek mi?

Bakan müjdeyi verdi! Hane başı 1100 lira ödenecek

Kuyumcukent'te büyük vurgun!

Kripto para için ‘çalışma grubu’ kuruldu

Borsada öne çıkan 10 hisse

Çıkmayan borsa düşer

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş Hasan03 Mayıs 2021 08:54

    İşçisine,memuruna,emeklisine zam yaparken eflasyon rakamları üzerinde oynayarak özellikle düşük gösterip,zam oranını en minumuma indiren hükümetten şimdi normal rakamlar bekliyoruz !!!.