E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDolar türbülans yaratabilir---

Dolar türbülans yaratabilir

Dolar türbülans yaratabilir
01 Ekim 2015 - 11:52 borsagundem.com

Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, dolardaki yükselişi risk olarak yorumladı

TÜSİAD eski başkanı Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Bir televizyon kanalında konuşan Dinçer, dolara dikkat çekti.

EKONOMİ ŞAŞIRTICI DERECEDE DİRENÇLİ

Dinçer, “Türkiye ekonomisini global ekonomiden ayrı düşünmek mümkün değil. Fed’in faiz artırımı sürekli konuşuluyor. Fed’in faiz artırma sürecinin nasıl olacağı önemli. Türkiye aslında şaşırtıcı derecede dirençli bir ekonomi. Bu seneyi yine biz yüzde 3’e yakın büyümede kapatacağız. Global şartlarda bu oran çok iyi. Buna çok şükür demek lazım. Türkiye için iyi bir büyüme var diyebiliriz.” dedi.

EN SIKINTILI KONU DOLARDAKİ YÜKSELİŞ

Türkiye ekonomisinde en sıkıntılı konunun dolardaki yükseliş olduğunu belirten Dinçer, “Ekonomide en sıkıntılı yer doların hızlı yükselmesi. Türkiye’de ofis binaları, alışveriş merkezleri kiraları döviz bazlıdır. 2,34’ten 9 ay içinde 70 kuruş artış ciddi problem. Faizler 2 puan aşağı yukarı artış var ama kur daha önemli. Doların yükselmesi daha büyük türbülans yaratır.” şeklinde konuştu.

MB’NİN ATACAĞI KURŞUN YOK

Dinçer, MB’nin rezervlerine bakıldığında çok fazla atacak kurşunu olmadığını söyledi. Dinçer, “MB Fed’i bekliyor. MB ne yapsa doğrudur dedik, hala görüşümüz aynıdır. MB Fed ile beraber faizi artırabilir. Merkez Bankası’nın kurlarla ilgili olarak yapabileceği çok fazla şey olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Kur artışından dolayı enflasyon kontrol edilmekten çıktı.” dedi. Dinçer, yapısal reformların şart olduğuna da vurgu yaparak “Hükümete kim gelirse gelsin yapısal reform yapması gerekir. Rekabet gücü artmalı ve yatırım ortamı hazırlanmalı.” dedi. Dinçer, yıl sonu itibarıyla Carrefoursa market sayısının 800'e ulaşacağını söyledi. Haluk Dinçer, şirket olarak herhangi bir frene basmadıklarını belirterek "Yeni mağazalar açıyoruz. E-ticarete ciddi yatırım yapıyoruz. Sigortacılık tarafından sürekli bir büyüme var, insan kaynaklarına yatırım yapıyoruz." dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kadir ekici01 Ekim 2015 18:04

    emeklinin ekonomisi büyümedi kücüldü.chp hükümet olsunemeklinin ekonomisi büyüsün. oyum chp ye. tayyipe oy yok

  • Ozan01 Ekim 2015 15:42

    Yırtınıyorlar faiz artsın da vs, yau geçen sene enflasyon %9,7 bu sene 7,2...E enflasyon düşerken neden faiz artırsın, sadece döviz çıktı diye mi? İşsizlik ne olacak, büyüme ne olacak? Sadece sıcak para sahipleri daha fazla nemalansın diye faiz mi artırılır?

  • Remzi01 Ekim 2015 15:30

    Ustad sen kalkınmayla ile büyüme arasındaki farkı biliyormusun ?

  • fontana01 Ekim 2015 15:29

    koskoca holding ceo su ama % 3 büyüme masalına inanıyor bir sor bakalım neresi büyümüş hangi kaynakla büyümüş ?

  • ÖZEL SEKTÖR01 Ekim 2015 13:57

    HERKEZ ŞİRKETLER KENDİ SEPETİNİ DÜŞÜNÜR...KİM DEDİ SİZE DÖVİZLE BORÇLANIN DİYE..DEVLET FAİZ ARTIRSA BONOSU VAR,BANKASI VAR.TAHVİLİ VAR,OLAN DEVLETE OLUR O YÜZDEN YÜKSEK KUR DÜŞÜK FAİZ GERİSİ BOŞ....

  • nur çel01 Ekim 2015 13:16

    Siz carfursa dan haber verin