E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar TL güne 6,10 seviyesinden başladı---

Dolar TL güne 6,10 seviyesinden başladı

Dolar TL güne 6,10 seviyesinden başladı
24 Şubat 2020 - 08:06 borsagundem.com

Dolar TL haftanın ilk gününe 6,10 seviyesinden başladı. Dolar bugün en düşük 6,0929, en yüksek 6,1206 seviyesini gördü. Euro TL 6,61 seviyesinden güne başladı.

Haftaya başlarken bugünün gündemi şu şekiilde:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin, Merkel ve Macron ile 5 Mart’ta tekrar bir araya geleceklerini açıkladı.

Çin'in ardından Güney Kore, İran, İtaya ve BAE'de koronavirüs vakalarının görülmesi ve ölümler yaşanması hastalığın global bir salgına dönüştüğü endişelerini artırdı.

Türkiye, koronavirüs vakaları nedeniyle İran sınırını geçici olarak kapattı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu ve görünümünü teyit etti. Foreks anketinde de beklenti notun ve görünümün değişmeyeceği yönündeydi. Fitch, Türkiye için 2020 yılı büyüme beklentisini %3,1'den %3,9'a yükseltti.

ABD'nin Nevada eyaletinde Demokrat Parti başkan adaylığı için yapılan üçüncü ön seçimde Bernie Sanders zafer kazandı.

Çin’de merkez bankası işlevini yürüten Çin Halk Bankası’nın Başkan yardımcısı Chen Yulu, yeni koronavirüsü salgınının Çin ekonomisine etkilerinin kısa vadeli ve sınırlı olacağını söyledi.

Araştırma şirketi Gallup'un yaptığı son ankete göre ABD Başkanı Donald Trump'a kamuoyu desteği %49'a çıktı.

Almanya'da Başbakan Angela Merkel'in Hristiyan Demokrat Partisi (CDU) Hamburg eyalet parlamentosu seçimlerinde, ilk sonuçlara göre büyük hezimete uğradı.

Britanya'da Telegraph gazetesi Başbakan Boris Johnson'ın ABD ile ticaret görüşmelerine 2 hafta içinde başlamaya hazırlandığını bildirdi.

TÜİK yapı izin istatistikleri, sektörel güven endeksleri, katı yakıtlar, TCMB kapasite kullanım oranı, reel kesim güven endeksi verilerini açıklayacak (10.00).

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yılın ilk ayına ilişkin yabancı ziyaretçi sayısını açıklayacak (11.00).

ABD'de Chicago Fed ulusal aktivite endeksi (16.30), Dallas Fed imalat endeksi (17.30) verileri açıklanacak.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, Ulusal İşletme Ekonomisi Derneği 35. Yıllık Ekonomi Politika Konferansı'nda ekonomik görünüm hakkında konuşacak (23.00).

ABD Başkan Donald Trump, iki günlük Hindistan' ziyaretine başladı.

Japonya piyasaları 'İmparatorun Doğum Günü' nedeniyle kapalı bulunuyor. Arjantin ve Brezilya, borsaları da karnaval nedeniyle kapalı olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)