E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar güne nasıl başladı? Piyasalarda ilk rakamlar...---

Dolar güne nasıl başladı? Piyasalarda ilk rakamlar...

Dolar güne nasıl başladı? Piyasalarda ilk rakamlar...
14 Nisan 2020 - 08:06 borsagundem.com

Dolar/TL 6,77 seviyesinden açıldı, Dünya Bankası-IMF toplantıları izlenecek

Yeni alınan swap kararlarının tedirginliği ile dün yukarı yönde seyir izleyen Dolar/TL yeni güne 6,77 seviyesinden başlarken, Euro/TL 7,41 seviyesinden açıldı.

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte korona virüs nedeniyle 98 kişinin hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının bin 296 olduğunu açıkladı. Toplam vaka sayısı 61 bin 49 olurken, toplam 3 bin 957 kişi iyileşti.

Türkiye'de can kaybı 1296'ya, vaka sayısı 61 bin 49'a yükseldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kabine toplantımızda salgınla mücadele kapsamında hafta sonları sokağa çıkma yasağını önümüzdeki dönemde de ihtiyaç duyuldukça sürdürme kararı aldık. 17 Nisan Cuma gecesi saat 24.00’den 19 Nisan Pazar gecesi saat 24.00’e kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacağını şimdiden tüm vatandaşlarımıza duyurmak istiyorum” dedi.

Erdoğan: Hafta sonlarında sokağa çıkma yasağını sürdürme kararı aldık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "IMF programı başta olmak üzere ülkemizi minnet altına sokacak hiçbir dayatmaya boyun eğmeyeceğiz." dedi.

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun Teklifi kabul edildi.

İnfaz düzenlemesi yasalaştı! 90 bin kişiye tahliye yolu açıldı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sokağa çıkma yasağının 11 Mayıs’a kadar uzatıldığını duyurdu.

Fransa'da karantina süresi 11 Mayıs'a kadar uzatıldı

ABD'de 9 eyalet ekonomiyi yeniden açmada ortak hareket edeceklerini açıkladı.

ABD'de ekonomiyi kim açacak kavgası

Dünya Bankası-IMF Bahar Toplantıları bugün başlıyor. Korona virüs salgının yayılmasının önlenmesi çabaları çerevesinde tarihinde ilk kez sanal olarak gerçekleştirilecek toplantılar, IMF Baş Ekonomisti ve Araştırma Departmanı Müdürü Gina Gopinath'ın sunumunu yapacağı "Dünya Ekonomik Görünümü" raporunun açıklanması (15.30) ile başlayacak.

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, IMF İcra Kurulu'nun korona virüs salgını ile mücadelelerinde yardım için 25 ülkeye borç rahatlatma sağlanmasını onayladığını bildirdi.

IMF ve Dünya Bankası'ndan sanal zirve

Washington merkezli bütçe izleme grubu olan Federal Bütçe Sorumluluk Komitesi (CRFB), keskin ekonomik daralma ve devasa korona virüs kurtarma harcamalarının etkisi ile ABD'nin bütçe açığının 2020 mali yılında neredeyse dörde katlanarak 3,8 trilyon dolara ulaşacağını tahmin etti.

New York Fed, repo piyasası şartlarının daha istikrarlı hale geldiğine işaret ederek 14 Nisan-13 Mayıs döneminde gecelik ve vedeli repo operasyonlarının sıklığını azaltma kararı aldı.

Japonya, şirketlerin menkul kıymet raporlarını sunmaları için nihai tarihi uzatacak.

Çin, korona virüs için geliştirilmekte olan 2 aşının klinik testlerinin yapılmasına onay verdi.

Pompeo'dan Çin'e Kovid-19 suçlaması: Hesap verecekler

Umman, OPEC+ anlaşması çerçevesinde üretimini 200 bin varil/gün azaltacak.

TÜİK tarım ürünleri üretici fiyatları, kümes hayvancılığı ile süt ve süt ürünleri üretimi verilerini açıklayacak (10.00).

ABD'de ithal fiyatları (15.30), API haftalık petrol stokları (23.30) verileri takip edilecek.

St.Louis Fed Başkanı James Bullard, St. Louis Bölge Odası Kovid-19 Brifing Serisi'nde telekonferans yoluyla konuşma yapacak (18.05).

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, Carnegie Mellon Üniversitesi Tepper İşletme Fakültesi tarafından düzenlenen sanal etkinlikte mevcut ekonomik koşullar ve para politikası üzerine soruları yanıtlayacak (19.30).

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Alabama Works tarafından düzenlenen bir web etkinliğinde "Fed'in Kovid-19'a Tepkisi" ile ilgili konuşma yapacak (22.00).

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)