E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları​Dolar Fed öncesi yükseliyor---

​Dolar Fed öncesi yükseliyor

​Dolar Fed öncesi yükseliyor
18 Aralık 2013 - 19:53 borsagundem.com

Dolar, Fed kararı öncesinde üç günlük düşüşe son verdi

Dolar, zayıflamasına neden olan Fed'in tahvil alım programının azaltılıp azaltmayacağının açıklaması öncesinde, son dört günde ilk defa yükseldi. 

Dolar euro karşısında, merkez bankası politika yapıcılarının parasal genişleme (QE) olarak da bilinen aylık 85 milyar dolar tutarındaki tahvil alım programını azaltıp azaltmayacağı kararı öncesinde yükseldi. Yen, Japonya'da ticaret açığının rekor seviyeye yükselmesi ile diğer 16 büyük para biriminin 14'ü karşısında geriledi. Sterlin ise Birleşik Krallık'ta işsizlik oranının 2009'dan bu yana en düşüğe gerilemesi ile euro karşısında altı haftanın en büyük sıçramasını gerçekleştirdi.

Western Union Co. piyasa analistlerinden Joe Manimbo, "Yatırımcılar dikkatli bir şekilde hareket ediyor ve dolarla ilgili bazı olumsuz iddiaları düzeltiyorlar. Japonya ticaret açığı da dünyanın en büyük ekonomilerinin kırılgan bir yapıda olduğunu kanıtlıyor. Er ya da geç, Japonya QE'yi artıracaktır" dedi. 

Dolar yen karşısında yüzde 0.5 yükselerek New York saati ile 10:32'de 103.15 yen oldu. Parite 13 Aralık'ta 103.92 ile Ekim 2008'den bu yana en yükseği görmüştü. Dolar euro karşısında ise yüzde 0.1 prim yaptı ve 1.3758 dolardan işlem gördü. Yen euro karşısında yüzde 0.4 değer kaybederek 141.90 yen seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)