E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDoğuda esnaf para kazanamıyor---

Doğuda esnaf para kazanamıyor

Doğuda esnaf para kazanamıyor
31 Ekim 2015 - 08:10 borsagundem.com

Diyarbakır’ın Sur İlçesi'ndeki vatandaşlar terör örgütü yüzünden günlük yaşamlarını sürdürmekte zorlanırken, esnaf kan ağlıyor

Turistlerin uğrak yerlerinden olan Diyarbakır’ın tarihi Sur İlçesi PKK terörü sebebiyle zor günlerden geçiyor. İlçede örgüt mensuplarının uzun bir süre zorla girdikleri evlerde barınması, birçok sokak ve mahallede hendek kazıp barikat kurması, bombalı tuzaklama yapması, sokakların üzerini brandayla örtmesi yaşamı felç etti. PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerinin tehditleri üzerine ekonomik durumu iyi olan aileler batı illerine, kötü olanlar ise başka ilçeye göç etmek zorunda kalıyor. 

NEREDE 'ÇÖZÜM'? 

Örgütün günlük yaşamı sürdürmeyi imkansız hale getirdiği Sur’da terörden esnaf da olumsuz etkilendi. Teröristlerin saldırıları sonucu yerli ve yabancı turist ziyaretinin azaldığı tarihi ilçedeki bazı esnaf, iflasın eşiğine geldi. Çözüm Süreci döneminde yerli ve yabancı turisti ağırlayan esnaf, o günlerin tekrar geri dönmesini istiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)