E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDoğalgazda indirim müjdesi---

Doğalgazda indirim müjdesi

Doğalgazda indirim müjdesi
17 Mart 2016 - 21:31 borsagundem.com

Petrol fiyatlarındaki düşüş, döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve Enerji Bakanı Albayrak'ın açıklamaları ile piyasalarda oluşan 'doğalgazda indirim' beklentisinde sona gelindi.

Türkiye'nin bir yandan Rusya ile doğalgaz fiyatına yönelik görüşmelerini sürdürürken diğer tarafta İran ile süregelen tahkim sürecini de büyük bir hassasiyetle devam ettirdiğini anlatan Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Türkiye'nin gelecek dönemlerde enerji alanında elinin daha da rahatlayabileceğine dikkati çekti.

“ABD DE AVRUPA'YA ENERJİ İHRAÇ EDECEK!”
Prof. Dr. Kumbaroğlu, ABD'nin de kısa bir süre sonra başta Avrupa olmak üzere çeşitli bölgelere sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ihraç edeceğini vurgulayarak, “Avrupa'nın enerji piyasalarını rekabet dolu bir gelecek bekliyor. Rusya, İran ve diğer ülkelerin bu rekabet ortamına uygun fiyatlandırma yapması kaçınılmaz. Petroldeki tarihi düşüş ve dövizdeki dalgalanmalar bu dönemde Türkiye için büyük şans oldu. Tüm bunlara İran ile devam eden tahkim sonucunun olumlu sonuçlanması ihtimalini de eklersek enerjide tüm dengeler Türkiye lehine değişiyor diyebiliriz” ifadesini kullandı.

“TÜRKİYE ENERJİ HUB'U OLMAYA ÇOK YAKIN”
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın son dönemlerde yaptığı açıklamaların ve enerji piyasalarını yakından ilgilendiren temaslarının Türkiye'nin enerji merkezi olması yolunda son derece önemli olduğunun altını çizen Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, şöyle devam etti:

“Sayın Bakan'ın gerek sektöre yönelik açıklamaları gerek Bakü'de düzenlenen İkinci Güney Gaz Koridoru Danışma Kurulu Toplantısı gibi sektör açısından son derece önemli organizasyonlara bizzat katılması, ülkemizin enerji politikaları anlamında oldukça umut verici. IAEE olarak Türkiye'nin Rusya, İran, Azerbaycan ve Yunanistan ile enerji alanında proaktif bir süreç izlemesi gerektiğini yüksek sesle dile getiriyoruz. Bu söylemlerimizi konunun muhataplarına da sektöre yönelik üst düzey toplantılarda bizzat iletiyorum. Bu kapsamda IAEE olarak hem Yunanistan'da yeni bir yapılanmaya gidiyoruz hem de 28-31 Ağustos 2016 tarihlerinde Bakü'de düzenleyeceğimiz IAEE Konferansı için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Doğal kaynaklara bu kadar yakın bir ülke olmanın yanı sıra enerjiyi üretenler ve tüketenler arasında köprü ülke olmanın avantajı bizi bölgenin en önemli enerji HUB'u olmaya götürüyor.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • biraz geç kaldınız17 Mart 2016 23:32

    kış bitti yaz geldi önümüzdeki kış zam yemesek bari

  • İŞTE BUKADAR.17 Mart 2016 22:14

    bUNLARIN YAPTIĞI HİÇBİR ŞEYE İNANMIYORUM ne söyledilerse hep tersini yaptılar vebizleride kaybettiler bizler dürüst insanlarız çünki bizlerde ALLAH,ın kokusu var kıyameti düşünerek yaşıyoruz ALLAH ıslah etsin eğer ıslah olmazlarsa kahruperişan eylesin derim.