E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiDo&Co'da temettü yerine büyüme ön planda---

Do&Co'da temettü yerine büyüme ön planda

Do&Co'da temettü yerine büyüme ön planda
12 Şubat 2015 - 16:49 borsagundem.com

Do Co 2014/2015 sonuçları ile ilgili olarak telekonferans düzenledi

''DO&CO 1-3Ç 2014/2015 Sonuçları ile ilgili telekonferans notları

- Havayolu ikram hizmetleri gelirleri 2014/2015 finansal yılının ilk 3 çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre %14.6 oranında büyüyerek 397 milyon Euro’ya ulaştı. FAVÖK marjı ise mevcut mutfaklarda yeni müşteriler eklenmesi ile %20.1 oranında büyüdü. Chicago’da yeni açılan mutfak bir yıl içinde başa baş noktası için yeterli gelir olan 15 milyon dolara ulaştı. (Genelde yeni açılan losyonların başa baş noktasına ulaşması 3-4 yıl alıyor). Halihazırda 5 büyük müşteriye hizmet veren Chicago sadece havayolu ikram hizmetlerinde cirosunu 40 milyon dolara kadar arttıracak kapasitesi bulunuyor. Şirket önümüzdeki yıllarda ABD’de 4-6 şehirde mutfak kurarak hizmet vermeyi hedefliyor. Seul’da Sharp Aviation ile ortak kurulan mutfak ise 2015/2016 yılında hizmete girecek. Şirket Paris’de Hediard ile yaratacağı marka bilinirliği ile 2016 yılında yeni bir mutfak kurarak havayolu ikram hizmetleri işine girmeyi planlıyor.

- Düşük petrol fiyatlarının havayollarının ikram hizmetleri konusundaki tercihlerini ve bütçelerini değiştirmesi beklenmiyor.

- Uluslararası ikram organizasyonları bölümünün gelirleri ise Munich Arena One’ın eklenmesi ile ilk üç çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre %73.8 büyüyerek 76 milyon Euro’ya ulaştı. FAVÖK büyümesi ile Arena One’ın marjlara olumsuz etkisi ile % 37.4’de kaldı. Önümüzdeki yıl Arena One’ın kar marjlarının reorganizasyon neticesinde artması bekleniyor. FVÖK kar marjındaki gerileme ise yine Arena One’dan kaynaklanan maddi olmayan duran varlıkların amortismanındaki artıştan kaynaklanıyor. Bu varlıkların amortisman süreleri 6-7 yıl.

- Lokanta, lounge ve hotel bölümünün gelirleri ise %35 artarak 124 milyon Euro’ya ulaştı. Yeni eklene loungelar, demiryolu ikram hizmetlerindeki büyüme , Arena One restaurantlarının katkısı ve Paris’de Hediard’ın satın alınması bu büyümede etkili oldu. Şirket Lufthansa’nın Heatrow havalimanındaki lounge larını işletmeye başladı. Bu Heatrow’un lLufthansa’nın Almaya dışında en işlek lokasyonu olması açısından önemli.

- Net kardaki %46 oranındaki büyüme bir kereye mahsus total return equity swap ürününün yeniden değerleme kazançlarından kaynaklanıyor. Şirketin faaliyetlerinden yarattığı nakit akımı geçen yıla oranla %18.3% artarak 50.3mn Euro’ya ulaştı. İlk üç çeyrekte yapılan yatırımlar toplamı ise 176 milyon Euro’ya ulaştı (10 milyon Euro Arena One, 112milyon Euro Haas Haus binası, ve 50 milyon Euro hava yolu ikram hizmetleri ve İstanbul Oteli için)

- Haas Haus binası özel konumundan ötürü çok kısa zamanda nakde çevrilebilir, ve şirket bu parayı satın almalarda kullanabilir. Binanın kira getirisi %3.

-Nestle Nespresso ile yapılan JV anlaşması her iki tarafın güçlü yönlerini birleştirip değer yaratmayı hedefliyor (Kahve + Yiyecek). Londra ve Viyana’da açılacak pilot mağazaların 1.5-2 milyon Euro gelir yaratması bekleniyor. 2 yıllık test aşamasının ardından mağazaların diğer şehirlerde de yaygınlaştırılması hedefleniyor.

-Şirket 2014/2015 finansal yılı sonunda 760 milyon Euro gelir ve %10 FAVÖK marjı elde etmeyi hedefliyor. .

-Şirket geçen yıla benzer miktarda bir temettü ödemeyi planlıyor. Temettüden ziyade büyüme ön plana çıkıyor.''
İŞ YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 4.995,00
En Yüksek: 0,00
En Düşük: 0,00
Değişim 0,00 %
FK: 0,00
PD / DD: -
İşlem Hacmi 0
Toplam Adet: 0
Ağırlıklı Ort.: 0,00
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)