E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDiyanet'ten Bitcoin açıklaması---

Diyanet'ten Bitcoin açıklaması

Diyanet'ten Bitcoin açıklaması
28 Kasım 2017 - 09:28 borsagundem.com

''Bitcoin ve Ethereum gibi sanal paraları yatırım amaçlı almak caiz midir?” şeklinde sorulan soruya Diyanet İşleri'nden cevap geldi.

Bitcoin, Ethereum ve daha yüzlerce kripto para… Hızla dünyaya yayılıyorlar ve market hacimleri şimdiden 300 milyar doları geride bırakmış durumda. Süratle gelişen ve büyüyen bu teknoloji tüm dünyadan insanların ilgisini çekerken, daha 10 sene öncesine kadar var olmadığı için günlük hayata uyumu konusunda da soruları beraberinde getiriyor. Devletler ve finansal kurumlar Bitcoin ve arkadaşları hakkında nasıl düzenlemelere gideceklerini tartışırken kripto koinler pek çok kurumun da gündemine girmiş durumda. Bu kurumlardan birisi de Diyanet İşleri.

BitcoinTalk’ta yer alan konu başlığında da belirtildiği üzere, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı’na “Bitcoin ve Ethereum gibi sanal paraları yatırım amaçlı almak caiz midir?” şeklinde bir soru yöneltiliyor. Din İşleri ise kripto paraların merkezi bir otoriteye sahip olmadığına ve bu yüzden devlet teminatı altında olmadığına dikkat çekerken değer kazanıp kaybetme konusunda spekülasyonlara açık olması ve kara para aklamak için kullanıldığı gerekçesiyle şu aşamada dinen uygun olmadığı yönünde soruyu cevaplıyor.

Diyanet’in açıklamalarına karşın hatırlamakta fayda var ki, 2008 yılından önce de altın ve dolar ile kara para aklanıyordu. Buna ek olarak döviz piyasası da tamamen spekülasyona açık, Trump-Kim gerginliğinin piyasalara yaratığı etkiye ve her FED açıklamasından önce kulağını FED’in politikalarına veren yatırımcılara hepimiz tanık olduk, olmaya da devam ediyoruz.

Oturmuş yargılarla dünyayı ele almak yerine gelişen bu inovatif teknolojiyle neler yapılabileceğine odaklanmak sanırım herkesin yararına olur…

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • D.demirkan 28 Kasım 2017 16:25

    Diyanet heryere burnunu sokmaz. sana 700 bin TL lik mersedes aldık bin gez.

  • Emre 28 Kasım 2017 14:41

    Mercedes le gezip israf yapmak caiz mi peki?

  • Hakikatci28 Kasım 2017 14:37

    Hurafelerle hakikat olmuyor. Sanayimizin geçmişine bakıyoruz köklü ve güçlü bir sanayimiz yok.Matbaa bile bize çok geç gelebilmiş.Nedeni belli,600 yıllık osmanlının geçmişine bakmak gerek. Günümüzde Marsda yaşam için mücadele edilirken, dev firmalar hızla BITCON ve benzeri ile ticarete hızla hazırlanırken 4. sanayi devrimi hızla gelirken, bizimkilerin ugraştıgı şeye bakınız. Borsamıza bakıyorum borsada yer bulması mümkün olmayan pek çok şirketcikler yatırımcısını magdur ederken bunların yaptıgı caizmi degilmi ses çıkarılmıyor.Ödemede devir degiştirecek yenilik dine caiz degildir deniliyor. Bu düşüncelerle bir yere varılmaz.

  • Serap28 Kasım 2017 13:18

    Doğru veya yanlış en mantıklı açıklama

  • murat özcan 28 Kasım 2017 12:57

    diyanet kurulu şu hisse için hedef fiyat budur dese sizin işinizi yapsa komik duruma düşer. siz niye açıklamanın altına yorum yapıp komik duruma düşüyorsunuz kardeşim. siz borsa fetva kurulu musunuz. bırakın da fetvayı yetkili kurum versin. siz de kendi işinizi yapın

  • Can28 Kasım 2017 11:54

    Hoca haklı parayi bankaya yatıralım banka onu kullansın ekonomi dönsün

  • Cenk28 Kasım 2017 11:35

    diyaneti, verdigi kararlar ve demecleri acisindan hep elestirmisimdir. ancak bu konuda mantikli bir aciklama yaptigini dusunuyorum. ayica kesin yargi koymamis (kendisinden beklendigi gibi) simdilik demis ve gerekcelerini mantikli sekilde aciklamis. diyanet cizgilerini bilerek aciklama yapmis. onu piyasa yapicisi gibi gorup elestirmek haksizlik olur.

  • D.demirkan 28 Kasım 2017 11:10

    BİRYERDE BİRAZ HAREKET LENME OLDUMU. HURAFECİLER ÇIKMAYA BAŞLAR. SEN ÖNCE HIRSIZLARA BAK.SENİN CEBİNDEN PARAMI ÇALIYORLAR?.SANA NE.

  • ;28 Kasım 2017 11:54

    sen de bi öylesin bi böylesin birader önce araştır diyanete itibarın yoksa başka hocalara hacılar sor soruştur ben soruşturdum bir tanesi dahi caiz yanı var demedi deseydi ekran kartlarıyla kripto madenciliği yapacaktım

  • Okie Dokie28 Kasım 2017 09:48

    Para kazanın da her türlü caizdir. En kötü kazandığın parayı fakire dağıtırsın.

  • ;28 Kasım 2017 11:51

    borsagündem sen haber yapmana bak kafana göre yorum yapmayı bırak ben de çok araştırdım sanal para diğer dinlerde meşru olabilir kim bilir hangi yahudi veya hristiyanın icadı bilemem ama islama göre caiz değil arkadaşım neymiş oturmuş yargılarla dünyayı ele almak yerine falan filan sen habercisin dinden haberiniz yok kendi kafanıza göre yorum yapıyorsunuz bu işin fetvası bu kabul etseniz de etmeseniz de bu inanın ben bu sanal paranın bir çok yerde fetvasını dinledim bu işin caiz yanı yok olsaydı ekran kartlarıyla ben de bu işe girişecektim

  • Nataşa Yataşa28 Kasım 2017 11:02

    O zaman fuhuş, kumar, uyuşturucu ticareti gibi her şeyi yapabiliriz yani. Oh ne güzel memleket.