E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDiyanet İşleri Başkanı'ndan Eylül mesajı---

Diyanet İşleri Başkanı'ndan Eylül mesajı

Diyanet İşleri Başkanı'ndan Eylül mesajı
01 Temmuz 2018 - 14:14 borsagundem.com

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Akıl, izan, iman ve vicdan sahibi herkesi, çocukların maddi ve manevi anlamda her türlü tehlike, istismar ve şiddetten korunması için seferber olmaya davet ediyorum." ifadesini kullandı

Erbaş, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'nın Polatlı ilçesinde 8  yaşındaki Eylül Yağlıkara'nın öldürülmesi gibi kaybolan, kaçırılan, acımasızca  öldürülen çocuk haberlerinin gündemi kararttığını hatırlattı.

Küçük Eylül'ün vahşice katledildiğini belirten Erbaş, insanlığın,  vicdanın, merhametin toprağa gömüldüğünü ve yüreklerin parçalandığını kaydetti.

Erbaş, bu cahiliye vahşetine ve sapkınlığına karşı adaletin mutlaka  tecelli edeceğini vurgulayarak, "Biz inanıyoruz ki herkes, çağının şahidi ve sorumlusu olarak iyiliği, emaneti, adaleti ayakta tutma ve kötülükleri bertaraf etme adına yapıp, yapmadıklarından ahirette hesaba çekilecektir." değerlendirmesinde bulundu.

"CANİLER ELİM BİR AZABA ÇARPTIRILACAK"

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Tekvir Suresi'ne atıf yaparak, bütün  zalimlerin yaptıklarından hesaba çekileceği mahşer gününde, diri diri gömülen kız  çocuğunun, hangi günah nedeniyle öldürüldüğü sorulduğu zaman canilerin elim bir  azaba çarptırılacağını vurguladı.

Erbaş, açıklamasında şunları kaydetti:

"Akıl, izan, iman ve vicdan sahibi herkesi, çocukların maddi ve manevi  anlamda her türlü tehlike, istismar ve şiddetten korunması için seferber olmaya  davet ediyorum. Başta yavrumuzun ailesi olmak üzere, vicdanı sızlayan herkese  başsağlığı diliyor, aziz milletimizin hiçbir ferdinin bir daha böyle acılar  yaşamamasını Cenabıhak'tan niyaz ediyorum."

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erol g.01 Temmuz 2018 15:54

    Kuran Nisa suresi 118-119-120-121-122-123-124-115 ayetleri vaaz/hutbelerde okunarak/açıklanarak erkek çocuklarının sünnet adı altında pipi derilerinin kesilmesi engellenmelidir BU AYETLERİ GİZLEYEN YAPILAN İŞLEME SÜNNET DİYEN DİN İŞLERİ GÖREVLİLERİ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILMALIDIR

  • bir yorum01 Temmuz 2018 15:00

    İdam belli suçlar için gelmeli.Ab buna karşı çıkarsa Minik Eylülümüzü geri getirin biz de idamı çıkarmayalım deyin.O ab denen birliğe üye ülkelerin geçmişte ne minik yavruları acımasızca öldürdüklerini herkes biliyor.İdam cezası şu beş suç için gelmelidir.Küçük çocuklara tecavüz eden ve öldürenler,teröristler,gerçekten vatan hainliği sabit olanlar,seri katiller,darbeciler ve darbe yapmaya kalkışanlar.Fakat bu suçlar kanunda hiç bir yoruma dayanmayacak şekilde açık ve net yer almalıdır.Yoksa sebepsiz yere masum insanlarda idam edilirler.Onun için bu idam cezaları kanunda ne için verileceği açık ve net şekilde yazılmalıdır.