E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDışişleri'nden Etiyopya ile TPLF açıklaması---

Dışişleri'nden Etiyopya ile TPLF açıklaması

Dışişleri'nden Etiyopya ile TPLF açıklaması
03 Kasım 2022 - 01:24 borsagundem.com

Dışişleri Bakanlığı'ndan Etiyopya ile TPLF arasında yürütülen barış görüşmelerine ilişkin açıklama yapıldı.

Dışişleri Bakanlığı, Etiyopya hükûmeti ile isyancı Tigray Halkların Kurtuluş Cephesi’nin (TPLF) yürüttüğü barış görüşmelerinde Etiyopya’nın kuzeyindeki çatışmaların son bulmasına yönelik uzlaşmaya varılmasından memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.


Açıklamada, "Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti Hükümeti ile Tigray Halkların Kurtuluş Cephesi’nin yürüttüğü barış görüşmelerinde Etiyopya’nın kuzeyindeki çatışmaların sonlandırılması hususunda mutabakata varılmasından memnuniyet duyuyor, söz konusu mutabakatın kalıcı olmasını temenni ediyoruz" denildi.

Görüşmelere öncülük eden Afrika Birliği, ev sahibi Güney Afrika Cumhuriyeti ve katkı sağlayan tüm taraflar çabalarından ötürü kutlanarak, Türkiye'nin barış ve huzurun inşası için Etiyopya’ya her türlü desteği vermeye hazır olduğu yinelendi.

Etiyopya'da hükûmet ile TPLF arasında Güney Afrika Cumhuriyeti'nde yürütülen barış görüşmelerinde tarafların düşmanlıklara son verme konusunda anlaşmaya vardığı vurgulanmıştı. 

Etiyopya'da etnik kökenli saldırıda 200'den fazla ölü

 

Etiyopya Bitcoin'i yasakladı

 

Etiyopya'dan ABD'ye nota

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)