E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizDip oluşumunun ilk işareti yükselen işlem hacmi---

Dip oluşumunun ilk işareti yükselen işlem hacmi

Dip oluşumunun ilk işareti yükselen işlem hacmi
21 Mayıs 2019 - 09:05 borsagundem.com

Dip oluşumunun ilk işareti olarak tepki yükselişlerinde giderek yükselen işlem hacmi, satışların ise düşük hacimle gerçekleştiğini görmemiz gerekiyor

"Güne hafif artıyla başlayan BIST-100 endeksi düşük hacimle gün içinde dar bantta sıkışık bir seyir izlerken günü %0,03 eksiyle 86.771’den kapattı.

Endeksin kısa vadeli negatif eğilimden çıkarak tepki yükselişini güçlendirmesi için ilk etapta 88.800’leri yükselen hacimle yukarı kırması gerekiyor.

Endeks bu seviye altında kaldıkça kısa vadeli dip arayışının ilk hedef 84.600’ler olmak üzere güçlü trend desteği konumunda olan 83.200’lere kadar devam etmesi beklenir.

Kısa vadede 83.200-83.500 aralığına olası düşüşler orta vadeli alım fırsatı, gün içinde 85.500’lere gerileme gün içi trade amaçlı alım fırsatı olarak takip edilebilir.

Teknik göstergelerdeki genel negatif görünüm tepki yükselişleri oluşsa da satış fırsatı olarak kullanılmaya devam edeceğine ve kısa vadeli dip arayışının devam edeceğine işaret ediyor. Ancak momentumdaki güçlenme gün içinde tepki yükselişi oluşacağına işaret etmektedir.

Gün içinde 87.300’lerin güçlü direnç olarak çalışması bu seviye üzerinde ise tepki alımlarının güç kazanması beklenir.

Momentumda oluşan pozitif uyumsuzluk görüntüsü endekste güçlü tepki yükselişi oluşabileceğine işaret etse de henüz endekste güçlü bir geri dönüşe ve dip oluşumuna işaret eden bir oluşum söz konusu değil.

Dip oluşumunun ilk işareti olarak tepki yükselişlerinde giderek yükselen işlem hacmi, satışların ise düşük hacimle gerçekleştiğini görmemiz gerekiyor. Endeksin güne yatay yakın bir eğilimle başlaması ve gün içinde sınırlı da olsa tepki alımları oluşması beklenmektedir."

Şeker Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • JBT 22 Mayıs 2019 07:51

    Büyük pencereden bakmak gerekir.....borsada şirketkerimiz çok ucuz....satın şu dolar denen kağıt parçasını....borsamıza sahip çıkın......

  • MUSTAFA21 Mayıs 2019 15:25

    EVET TEPKİ ALIMI OLUŞTU SÜPER ÖNGÖRÜNÜZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ