E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDilencilerden 145 lira işgal harcı alınacak---

Dilencilerden 145 lira işgal harcı alınacak

Dilencilerden 145 lira işgal harcı alınacak
02 Ağustos 2019 - 09:24 borsagundem.com

İsveç'teki bir belediye Avrupa'nın çeşitli bölgelerinden gelen dilencilerden, işgal harcı olarak aylık 250 İsveç kronu (yaklaşık 145 lira) para alacağını duyurdu

İsveç’in büyük kentlerinden Eskilstuna Belediye Meclisi Avrupa'nın çeşitli bölgelerinden gelen dilencilerden, işgal harcı olarak aylık 250 İsveç kronu alacağını duyurdu.

Belediyeden yapılan açıklamada bu harcı ödeyen dilencilerin istedikleri yerlerde dilenebilecekleri, vermeyi reddedenlerin ise para cezasına çarptırılacağı aktarıldı.

İsveç'te dilenmenin yasak, fakat belediyeler artan dilenci sayısı sebebiyle bu durumun önüne yasal olarak geçilmesi talep ediyor. Öte yandan belediyeler özellikle çocuklu dilencilere barınma konusunda yardım ediyor.

İHA’nın haberine göre; İsveç’in bütün şehirlerine organize olarak gelen 5 bin civarında dilenci bulunuyor.

Dilencilerin kendi ifadelerine göre kendi ülkelerinde bir ayda kazandıkları parayı, İsveç'te bir günde kazanıyorlar.

İsveç’e gelen dilenciler üç ay İsveç'te kaldıktan sonra memleketlerine dönüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hakkı Bilir02 Ağustos 2019 11:24

    Dilenciye para vermeyin. Evinizde bir dilenci kumbaranız olsun, biriken parayı aylık, yıllık ne zaman isterseniz dilediğiniz kuruma veya kişiye verin.

  • emre02 Ağustos 2019 12:43

    kurumlarda en büyük hırsızlıklar var kuruma vermek hırsızlara ödül vermek gibi onun yerine bildiğiniz ihtiyaç sahiplerine verin...