E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporDevlet olimpik yıldız yetiştirecek---

Devlet olimpik yıldız yetiştirecek

Devlet olimpik yıldız yetiştirecek
01 Şubat 2014 - 19:52 borsagundem.com

Ak Parti, 2020 yılı sonuna kadar yapılacak yaz ve kış olimpiyat oyunlarına hazırlanmak amacıyla 4 bin sporcu yetiştirilmesi teklifi getirdi

Dört bin sporcuya ‘olimpiyat’ piyangosu vuracak. Ak Parti, 2020 yılı sonuna kadar yapılacak yaz ve kış olimpiyat oyunlarına hazırlanmak amacıyla ‘olimpik’ ve ‘paralimpik’ spor dallarında en az yıldızlar seviyesinde olmak kaydıyla, 4 bin sporcu yetiştirilmesi teklifi getirdi. Seçilecek 4 bin sporcuya net asgari ücrete kadar, yani 846 lirayı bulan tutarlarda harçlık ödenecek. Spor amaçlı iaşe (beslenme), ibate (barındırma) ve yol giderleri de devlet tarafından karşılanacak.
Ak Parti, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’ni dün TBMM Başkanlığına sundu. Teklifin “Olimpik Sporculara Yardım” başlığını taşıyan 11.maddesi, 2020 yılında yapılacak yaz ve kış olimpiyatlarına katılmak üzere 4 bin sporcunun yetiştirilmesini amacıyla, sporculara yardım yapılmasını öngörüyor.
YILDIZLAR ARASINDAN SEÇİLSİN ASGARİ ÜCRET VERİLSİN
Söz konusu düzenleme ile  olimpik ve paralimpik (engelli olimpiyatları) spor dallarında, en az yıldızlar seviyesinde 4 bin sporcunun seçilerek, 2020 olimpiyatlarına hazırlanmaları hedefleniyor. Bu sporculara asgari ücretin net tutarını (846 lira) geçmemek üzere; yaş grupları, branş farklılıkları, sporcuların karşılaması gereken kişisel giderler gibi hususlar da dikkate alınarak, gerektiğinde farklı tutarlarda belirleme yapılmak suretiyle her ay harçlık ödenmesi öngörülüyor.
Yine bu sporcuların spor amaçlı iaşe (beslenme), ibate (barındırma) ve yol giderlerinin de devlet tarafından karşılanması teklifi getiriliyor. Bu harçlıklar ve yardımlardan ‘damga vergisi’ dışında hiçbir kesinti yapılmaması ve hiçbir şekilde haczedilemeyeceği hükme bağlanıyor. Aysel Alp / Hürriyet.com.tr

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)