E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDevir kazanma değil koruma devri---

Devir kazanma değil koruma devri

Devir kazanma değil koruma devri
10 Eylül 2013 - 13:42 borsagundem.com

SPYD Başkanı Ünver: "Bu yılki büyüme rakamları OVP hedeflerinin altında kalacak ama bu çok ciddi bir sapma şeklinde gerçekleşmeyecek..."

Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği (SPYD) Başkanı Arif Ünver, son açıklanan büyüme rakamlarıyla ilgili, "Bu yılki büyüme rakamları OVP (Orta Vadeli Program) hedeflerinin altında kalacak ama bu çok ciddi bir sapma şeklinde gerçekleşmeyecek" dedi.
Ünver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce faiz artırımının büyüme rakamlarında sapmaya neden olacağını ancak bunun çok önemli boyutlarda olmayacağını belirttiğini hatırlatarak, şu an ekonominin bu doğrultuda ilerlediğini söyledi.
Gerek finansal piyasaların gerekse reel sektörün dünyadaki gelişmelerden etkilendiğini dile getiren Ünver, "Türkiye'nin orta ve uzun vadede iç tüketime dayalı büyüme modelini değiştirmesi gerekiyor. Türkiye kriz döneminde AB dışında alternatif pazarlar bulma konusunda başarılı oldu ama talihsizlik eseri alternatif pazarlarında, özellikle yakın komşularında sorunlar baş gösterdi. Bu da ihracatı etkiledi. Son dönemde ise AB'ye ihracatta yaşanan yukarı yönlü kıpırdanma bu talihsizliği bir miktar dengelemiş gözüküyor" diye konuştu.
"Bardağa dolu tarafından bakılmalı"
Gelişmiş ülkelerde yaşananların Türkiye'nin ekonomik büyümesi üzerinde daha belirleyici olacağını anlatan Ünver, "Finansal piyasalar, dünyadaki gelişmelere reel sektöre göre daha hızlı tepki gösteriyor. Bu yılki büyüme rakamları OVP hedeflerinin altında kalacak ama bu çok ciddi bir sapma şeklinde gerçekleşmeyecek. Şu anda önemli olan küresel dalgalanmaları en az hasarla atlatmak. Bu açıdan değerlendirildiğinde bardağa dolu tarafından bakmak gerekiyor. Psikolojiyi bozmayı gerektirecek bir durum yok" ifadesini kullandı
Arif Ünver, içinden geçilen süreci para kazanma değil, eldeki parayı tutma süreci olduğunu belirterek, bunun bu şekilde kabul edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)