E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporDerbide zafer Trabzonspor'un---

Derbide zafer Trabzonspor'un

Derbide zafer Trabzonspor'un
24 Aralık 2022 - 21:10 borsagundem.com

Süper Lig'in 15. haftasında Fenerbahçe'yi konuk eden Trabzonspor üç puanı kaptı.

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında kendi evinde Fenerbahçe'yi ağırlayan Trabzonspor, maçı 2-0 kazandı.

Dünya Kupası arasından sonra ilk lig maçlarına çıkan iki takım, karşılaşmanın ilk yarısında kontrollü bir oyun sergiledi. İki tarafın da tehlikeli pozisyonlarının olduğu ilk 45 dakika, golsüz eşitlikle sona erdi. Maçın ilk yarısında ise tam 7 sarı kart çıktı.

Fenerbahçe kırmızı kart görerek 10 kişi kaldı

Kartlarını kullanmakta oldukça bonkör davranan hakem Halil Umut Meler, ikinci yarının 57. dakikasında sarı kartı bulunan Fenerbahçeli Crespo'ya ikinci kartı göstererek oyundan attı.

Fenerbahçe'nin 10 kişi kalmasından sonra daha etkili gol pozisyonları bulan Trabzonspor, 61. dakikada Maxi Gomez ile 1-0 öne geçti.

Golden sonra oyunun kontrolünü tamamen eline alan bordo-mavililer, 90+11. dakikada Trezeguet'nin golüyle karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

Süper Lig'de son olarak Giresunspor'a mağlup olan Fenerbahçe, Trabzonspor'a da yenilerek ligde üst üste ikinci kez mağlup oldu.

Bu sonucun ardından Trabzonspor puanını 26'ya çıkarırken, Fenerbahçe 29 puanda kaldı.

Trabzonspor kaybetmiyor

Bordo-mavililer, 8 Mart 2021’de Alanyaspor’a 3-1 kaybettiği 29. hafta maçından sonra sahasında 663 günlük sürede hiç mağlup olmadı. Karadeniz ekibi, söz konusu karşılaşmanın ardından 2020-2021 sezonunda 6 iç saha maçında 4 galibiyet, 2 beraberlik elde etti. Trabzonspor, şampiyon olduğu geçen sezon lig boyunca iç saha maçlarında hiç mağlup olmadı. Taraftarları önünde oynadığı 19 karşılaşmada 12 galibiyet, 7 beraberlik alan bordo-mavili ekip, iç sahada en fazla puan toplayan takımların başında geldi. Karadeniz ekibi, bu sezon ise ligde taraftarı önünde çıktığı 6 maçta 3 galibiyet 3 beraberlik elde etti. Bordo-mavililer Fenerbahçe’yi de devirerek iç sahada 32 maçlık yenilmezlik serisi yakaladı.

Fenerbahçe'den yardımcı hakem tepkisi

 

Süper Lig'de dev randevu

 

Derbi maçı için deplasman kararı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)