E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDepremzedelere kısa çalışma ödeneği Resmi Gazete'de---

Depremzedelere kısa çalışma ödeneği Resmi Gazete'de

Depremzedelere kısa çalışma ödeneği Resmi Gazete'de
22 Şubat 2023 - 07:59 borsagundem.com

Kısa çalışma ödeneğine ve işten çıkarma yasağına ilişkin düzenlemeyi içeren 'OHAL kapsamında çalışma ve sosyal güvenlik alanına ilişkin alınan tedbirlere dair kararname' Resmi Gazete'de yayımlandı.


Kararnameye göre depremden etkilenen OHAL kapsamında bulunan kentlerdeki işverenler, işyerlerinin ağır ya da orta hasarlı olduğunu belgelemesi durumunda, 'uygunluk tespiti' beklenmeksizin kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilecek.

Kararnameyle OHAL bölgelerinde, pandemi döneminde olduğu gibi İş Kanunu'ndaki 'Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymamak', 'işyerinin kapanması' gibi sebepler dışında işten çıkarma yasaklandı.

Kısa çalışma veya işsizlik ödeneğinden yararlanmayan ve işsiz kalanlar için de OHAL süresini aşmamak kaydıyla İşsizlik Sigortası Fonu'ndan günlük 133,44 TL destek ödemesi yapılacak ve Genel Sağlık Sigortası kapsamında sayılacak.

AYM’den OHAL bölgesi için 'bireysel başvuru' kararı

 

OHAL bölgesindeki kamu çalışanlarına ilişkin genelge Resmi Gazete'de

 

OHAL kapsamında sağlık tedbirleri Resmi Gazete'de

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )22 Şubat 2023 10:49

    İşten çıkartma nedir yahu ? Adam gider psikolojık problem, rehabilite, doktor gözetimi ve kontrolleri.... Yani bazı raporlar aldığında otomatıkman işe gitmeme hakkı var. Zaten işe gitse ne yapabilir adam ? herşeyi sıfırlanmış, ailesine sevdiklerine yuvai çadır, plan, program, düzen sağlamk zorunda işi... o bakımdan sağlık kurumlarından rapor alın. İşveren bu bağlamda çıkartamaz. İşverende zırvalamasın, malum kayıpları olanlar vardır, kalifi personel, eğitimli,işi bilen vb sonra kurye oluyorlar başka şehirlerde. ..Aylar sonra ben fabrıka kurdum, x maaş veriyorum ..işçi bulamıyorum diye tv ye show yapmasınlar, işçilerde insan, zaten işsizlik maaşı verilmeli her birine otomatık banka hesaplarına e devletten.