E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiDeniz Yatırım bankalara ağırlık verdi---

Deniz Yatırım bankalara ağırlık verdi

Deniz Yatırım bankalara ağırlık verdi
24 Ağustos 2021 - 12:49 borsagundem.com

Deniz Yatırım, model portföyündeki bankaların ağırlığını artırdı

Deniz Yatırım'ın hisse analizleri ile ilgili raporunda, model portföyündeki 11,50 TL hedef fiyat verdiği Garanti Bankası ve 7,40 TL hedef fiyatı verdiği İş Bankası'nın ağırlıklarını yükseltildiği belirtildi. Yapı Kredi Bankası'nı 3,50 TL hedef fiyat ile model portföyüne ekleyen Deniz Yatırım, Aksigorta’yı model portföyünden çıkarırken, hisse için 10,40 TL hedef fiyat ile 'al" tavsiyesini sürdürdü.

Raporda şu değerlendirme yapıldı:

"Model Portföy Güncelleme

#AKGRT'yi model portföyümüzden çıkartıyor, bankaların ağırlığını artırıyoruz. #GARAN ve #ISCTR ağırlığını artırıyor, #YKBNK'ı ekliyoruz

Bankaların güçlü karlılık performansları süregeldiği ve halen oldukça cazip çarpanlar ile işlem gördükleri için BİST-100 Endeksi'ne kıyasla olumlu ayrışmanın sürebileceği fikrindeyiz. Kredi büyümesinin ivme kazanıyor olması, kredi fiyatlamalarının mevcut kredilerdekine göre daha yüksek faiz oranlarından gerçekleşiyor olması, TÜFE'ye endeksli bonoların katkısı ve yılın son çeyreğinde beklediğimiz faiz oranlarındaki gerilemenin fonlama faizlerine yapacağı katkı operasyonel performansın güçlü kalmasını sağlayacaktır.

Beklentimiz 3Ç21'den itibaren net faiz marjındaki toparlanmanın daha belirgin hale gelmesi ve ikinci yarıda daha hızlı kredi büyümesi yönündedir.  Gerek kredi fiyatlama döngüsünün başlamış olması, gerekse de fonlama maliyetlerindeki artışın marjinal olarak artmıyor olmasından dolayı kredi/mevduat faiz makası marja olumlu katkı sağlayabilir. Bunun yanı sıra TÜFE'ye endeksli bonolar da yılın ikinci yarısında ilk yarıya kıyasla marja daha fazla bir katkı sağlayabilecektir. İlk yarıda oldukça kuvvetli seyreden bankacılık hizmet gelirlerinin ikinci yarıda kredi büyümesindeki artışa bağlı olarak kuvvetli momentumu koruması beklenir. Operasyonel giderlerde ilk yarıdaki yıllık %9'luk büyümenin enflasyondaki yükseliş de dikkate alındığında biraz daha hızlanabileceğini tahmin ediyoruz  %15 seviyelerine ulaşabilir görüşümüzü koruyoruz. Kredi risk maliyeti ise ekonomideki açılma ile birlikte 2Ç21'deki performansını 3Ç21'de de sürdürebilir. Öte yandan yılın son çeyreğinde BDDK'nın regülatif tedbirlerinin sona ermesi sınırlı bir takipteki kredi artışına ve yine sınırlı bir kredi risk maliyeti artışına neden olabilir. Ancak bankaların hâlihazırda oldukça yüksek karşılık oranları olması nedeniyle karlılık performansına etkinin oldukça sınırlı olabileceği görüşündeyiz.

Tahminlerimize göre bankalar 1 yıl ileriye dönük 2.86x F/K ve 0.37x F/DD çarpanları ile işlem görmekte. Ancak halen MSCI gelişmekte olan ülkeler bankacılık endeksine göre ABD Doları bazındaki iskonto 2018'deki dip seviyelerinde. Oldukça yüksek iskonto ile işlem gören bankalar, artması beklenen özsermaye karlılıkları ile değerleme açısından daha cazip bir konumda olacaklardır. 

ISCTR'nin model portföyümüzdeki ağırlığını yükseltiyoruz. İş Bankası için önerimiz AL, hedef fiyatımız ise hisse başına 7.40 TL'dir. 1 yıl ileriye dönük tahminlerimize göre 0.32x F/DD ve 2.63x F/K çarpanları ile işlem gören ISCTR hisselerinin önemli bir getiri sunduğu görüşündeyiz. Banka'nın güçlü sermaye oranlarının (SYR:%17,7 ve Çekirdek SYR:%13,7) ve yüksek karşılıkları (Grup 2 ve 3 krediler için sırasıyla %18,5 ve %63,7) olası riskleri önemli ölçüde karşılamaktadır. 2.9 milyar TL'lik serbest karşılık da dâhil edildiğinde ISCTR'nin karşılık tamponunun oldukça yüksek olduğunu düşünüyoruz. Banka dengeli kredi kompozisyonu ile 2021 yılında sektör ortalamasına göre daha sınırlı bir takibe dönüşüm oranı sergileyebilir. Bunun yanı sıra 2Ç21'de toplam mevduat içerisindeki payı %42,2 olan vadesiz mevduatlar da net faiz marjını desteklemektedir.

*GARAN'ın model portföyümüzdeki ağırlığını yükseltiyoruz. GARAN için önerimiz AL ve hedef fiyatımız ise 11.50 TL'dir. İhtiyari karşılıklar da dikkate alındığında beklentilerin oldukça üzerinde gelen 2Ç21 kar rakamı ve 1 yıl ileriye dönük cazip 0.52x F/DD ve 3.48x F/K çarpanlar hisse için olumlu. Garanti Bankası'nın güçlü sermaye oranlarını (SYR: %17,9 ve Çekirdek SYR: %15,5), yüksek karşılık oranlarını (Grup 1 ve 2 krediler için sırasıyla %17,0 ve %65,6) ve 5,6 milyar TL'ye ulaşan ihtiyari karşılık miktarı sadece olası riskleri önemli ölçüde karşılamakla kalmayıp Banka'nın sektöre göre daha hızlı kredi büyümesi elde etmesine de imkân sağlayabilir.

*YKBNK'yı model portföyümüze dâhil ediyoruz. YKBNK için önerimiz AL ve hedef fiyatımız ise 3.50 TL'dir. Tahminlerimize göre 1 yıl ileriye dönük 0.36x F/DD ve 2.56x F/K çarpanları ile işlem gören YKBNK hissesi önemli bir potansiyel sunmaktadır. Banka'nın güçlü sermaye oranları (SYR:%18,1 ve Çekirdek SYR:%15,5) ve yüksek karşılıklarının (Grup 2 ve 3 krediler için sırasıyla %18,2 ve %71,3) olası riskleri önemli ölçüde dengelemek ile kalmadığını, aynı zamanda Banka'ya önümüzdeki dönemlerde sektörün üzerinde bir büyüme imkânı sağladığını düşünüyoruz. Bireysel segment ağırlığı sektöre göre yüksek olan YKB'nin, artan vadesiz mevduat miktarı ile birlikte 2021'deki marj daralmasının sektöre göre daha az olabileceği görüşündeyiz.

*AKGRT'yi model portföyümüzden çıkartıyoruz. AKGRT için AL olan önerimizi ve 10.40 TL olan hedef fiyatımızı sürdürüyoruz. Hisseyi model portföyümüzde 1 yıla yakın zamandır taşıdığımız ve bu süre zarfında temettü getirisi ile birlikte toplam %14 civarındaki nominal getirisinin piyasa faizlerine yakın olması nedeni ile çıkartıyoruz.

Ekonomik aktivitedeki hızlanma, finansal enstrümanların getirilerinin yılın son çeyreğine kadar mevcut seyrini koruyabileceği ve hasar oranının da ilk yarıya kıyasla biraz daha düşük olabileceği varsayımları altında ikinci yarıda daha yüksek bir karlılık bekliyoruz. 2021 yılında Şirket'in karının 426 milyon TL ile 2020 yılına paralel olmasını ve özsermaye karlılığının ise %41,4 düzeyinde olmasını bekliyoruz. 

MODEL PORTFÖYDEKİ HİSSELER

ISCTR, TUPRS, GARAN, SISE, MGROS, ISMEN, TAVHL, TTKOM, KORDS, OZKGY,  KRDMD, YKBNK

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • şehmuz şen13 Ekim 2021 23:06

    YİTEKLE GİTSİN...

  • ALİ RIZA KESTANECİGİLLER24 Ağustos 2021 22:35

    Deniz yatırımın hedef listesindeki tüm hisseler daha önce takip ettim hep zarar ettirmiştir.demek ki ellerinde yüklü hisse senetleri var millete yıkıverecekler.