E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDeniz Baykal'dan çok sert 'hayır' açıklaması---

Deniz Baykal'dan çok sert 'hayır' açıklaması

Deniz Baykal'dan çok sert 'hayır' açıklaması
04 Nisan 2017 - 09:31 borsagundem.com

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, AK Partili bazı vekillerin TBMM'de boş kağıda imza ettiğini belirterek bu kişilerin başkanlık referandumunda "hayır" diyeceğini ileri sürdü

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, anayasa değişikliği referandum çalışmaları kapsamında Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde Maltepelilerle bir araya geldi.

"Bir türlü evet oyunu istediği gibi alamadı, bakın birbiri ardına sıkıntılar ortaya çıkıyor, ilan edilen toplantılar yapılamaz hale geliyor" diyen Baykal şöyle konuştu: " Milletten şaştın mı pusulayı şaştın demektir. Siyasetin pusulası milleti göstermelidir. Bu anayasa tartışması milletin ihtiyacından kaynaklanan bir tartışma değildir, milletin böyle bir ihtiyacı olduğuna dair hiçbir gözlem yoktur. Bu tabandan yukarıya istenen bir talep değildir, yukarıdan aşağıya empoze edilmek istenen, Türkiye’ye dayatılan bir projedir. İmza atanlara sorduk ’bunu kim hazırladı?’ ’valla bilmiyorum’ dedi. ’Sen imza atıyorsun’ dedik. ’Boş kağıda imza atıyorum’ dedi. Türkiye’nin yüz yıllık geleceği için önem taşıyan bir belge, böyle bir belgeyi boş kağıda imza atarak başlatırsan varacağı sonuç budur. Kimin hazırladığı belli değil. ’Nedir bu?’ dediğimizde ’ Yahu hiç sorma, ben söyledim kendilerine gelirse oy vereceğim’ bu anlayışla geçti arkadaşlar. O arkadaşlar mecliste oy verdiler ama yarın seçmen olarak çok farklı bir tercih kullanacaklar. Çünkü yanlış olduğunu biliyorlar. Bu bizim vatandaş olarak konuşacağımız bir konu bu parti meselesi değil."

"HAYIR DİYORUM DİYE BANA TERÖRİST DİYENİN ALNINI KARIŞLARIM"

Deniz Baykal konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: "Şimdi Sayın Cumhurbaşkanı ’bu anayasa teröristler tarafından destekleniyor’ diyerek ’bu anayasaya karşı çıkanlar teröristlerin yandaşlarıdır’ diyerek anayasaya ’Hayır’ diyecekleri terörist gibi takdim etme çabası içine girdi biliyorsunuz. Ben açıkça çıktım burada gene ifade ediyorum ben bu anayasaya yüreğimin bütün hücreleriyle ’Hayır’ diyeceğim. Ben bu anayasaya hayır diyorum diye bana terörist diyenin alnını karışlarım. Ülkenin birliğini bütünlüğünü temsil etmesi gereken bir cumhurbaşkanının milletin yarısından belki fazlasını terörist imasıyla suçluyor olması yakışık alıyor mu? Ben bunu kesinlikle kabul etmiyorum Bu cumhurbaşkanına da yakışmıyor, Türkiye’ye de yakışmıyor. Herkes inancının gereğini yapar. ’Hayır’ demek vatanseverliğin gereğidir, ben ’Hayır’ diyeceğim.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bıktık04 Nisan 2017 11:30

    Referandum kanuşmalarından bıktık. Gına geldi. Telrvizyonda hiç sayretmediğim içinde referandum geçen proğramları seyrediyoruz. Bıktık aynı şeyleri dinlemekten. Ülkede devasa problemler varken referanduma takılmış gidiyoruz. Düşman istese bizi ikiye ayıramazdı. Bunu da başardılar. Beklenen Marmara depreminin ayak seslerini işitsek korkudan referandumu unutacağız. Yeter ya bıktık artık. Biran evvel 16 nisan gelsin de bu ızdırap sona ersin.

  • Alp Tiğin04 Nisan 2017 11:04

    Sn.Baykal eski bir akademisyen olarak,son derece mantıklı ve doğru konuşuyor.

  • üslup04 Nisan 2017 10:57

    cumhurbaşkanı hayır diyenlere terörist diyince sorun yok ama sayın baykalın bu açıklamalarını sert bulan ve kendisini batının maşası olarak gören dar görüşlü arkadaşlar var yazık

  • ASKER04 Nisan 2017 09:56

    komando, baykal'ın konuşma üslubu ve siyasi öngörüsü senin zeka seviyeni aşar, bu yüzden sen iyisi mi emekliliğinin tadına var fazla karışma bu işlere.. sen hala kimin padişahlık peşinde olduğunun farkında değilsin, sen git onu bu başkanlığı dayatanlara söyle...

  • kovboy04 Nisan 2017 09:54

    tadı nasıldı

  • ttk201504 Nisan 2017 09:50

    deniz baykal ben kendimi bildim bileli sen dış güçlerin emellerıne hızmet edıyorsun

  • yOBAZ04 Nisan 2017 09:45

    CHP Lİ olarak sizlerden artık bıktık hep aynı laflar ecevit e kurban olun

  • munci04 Nisan 2017 09:42

    referandum yaklaştıkça chp nin iyice şirazesi kaydı.

  • KOMANDO04 Nisan 2017 09:41

    ben emekli oldum TSK dan hala sen siyaset yapıyon orası sana dedndenmikaldı patişahlık sistemi bu