E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDenge Yatırım Holding’de ayrılma hakkı beklentisi---

Denge Yatırım Holding’de ayrılma hakkı beklentisi

Denge Yatırım Holding’de ayrılma hakkı beklentisi
08 Ağustos 2018 - 07:20 borsagundem.com

Reyting rekorları kıran dizileri bünyesinde bulunduran Pana Yapım’ın satın alınması ve 75 milyon liralık iştirak satışı sonrası yatırımcılara ayrılma hakkı fırsatı sunulacak.

BORSAGUNDEM.COM

Ekranlara taşıdığı her dizi ve film projesinde reyting rekorlarını alt üst eden Borsa İstanbul’un genç patronu Raci Şaşmaz, sermaye piyasalarında gerçekleştirdiği stratejik yatırımlarla adından sık sık söz ettiriyor. Şirketlerinin önemli bir kısmını nominal değerden halka açık şirketin içerisine koyan, küçük yatırımcılara en değerli varlığı olan Pana Yapım’a ortak olma fırsatı tanıyan, daha sonra da 75 milyon liralık iştirak satışı yapan Raci Şaşmaz, her işlemde Sermaye Piyasası Kanunu çerçevesinde yatırımcıların hakkını gözeterek ayrılma hakkı tanıyor. 

AYRILMA HAKKI 3.2182 OLARAK BELİRLENDİ

Denge Yatırım Holding, mayıs ayında Pana Yapım'ın yüzde 42 hissesini 125.000.000 TL'ye satın almıştı. Şirket ayrıca, ayrılma hakkının 3.2182 TL olarak belirlendiğini açıklamıştı. Geçtiğimiz günlerde yapılan 75 milyon liralık iştirak satışı sonrası ise her bir hisse için ayrılma hakkı fiyatı 2.2616 olarak belirlendi. Önümüzdeki günlerde yapılacak olağanüstü genel kurul toplantısında yatırımcılar ayrılma hakkını kullanabilecek. 

REYTİNG REKORLARI KIRAN, GELİR REKORTMENİ DİZİ BORSADA

Yayınlandığı tüm sezonlarda reyting rekorlarını alt üst ederek gösterime girdiği gün Türkiye’yi atv ekranlarına kilitleyen Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin de yapımcısı olan Pana Yapım, artık Denge Yatırım Holding’in içerisinde. 

Son dönemde mali yapısını güçlendirmek için önemli adımlar atan Denge Yatırım Holding, yapım sektörünün önde gelen şirketi Pana Yapım'ın Raci Şaşmaz'a ait olan yüzde 42 hissesini, 125.000.000 TL'ye satın aldı.

75 MİLYON LİRALIK İŞTİRAK SATIŞI YAPILDI

Denge Yatırım Holding, iştiraki Pana Proje ve Gayrimenkul Yatırımları’nı 75 milyon liraya Cevdet Taşçeken'e sattı. Bu satış önemli nitelikte işleme girdiğinden Denge Yatırım Holding küçük yatırımcılara ayrılma hakkı tanıyacağını beyan etti. 
Pana Proje ve Gayrimenkul'de Denge Yatırım Holding'in yüzde 49, dolaylı olarak da yüzde 100 iştiraki olan Toma Finance'ın yüzde 51 payı bulunuyordu.

CEBİNİ DEĞİL ŞİRKETİN KASASINI DOLDURUYOR

Raci Şaşmaz, patron olarak sermaye piyasalarına girdiği günden bu yana cebini değil, milyonluk şirketlerinin hisselerini sadece nominal değer üzerinden devrederek halka açık şirketinin içerisini doldurmaya devam ediyor. 

10 yıl sonrasını hedefleyen ve adımlarını da bu projeksiyon kapsamında atan Pana Yatırım Holding’in hedefleri büyük.

Gelecek dönemin projeleri arasında 250 milyon dolarlık bir özel sermaye fonu ve bir medya teknoparkı da var. Pana Yatırım orta vadede Pana Medya'yı da halka arz etmeyi planlıyor. Şaşmaz, Katarlı ‘Dünya İslam Alimler Birliği Başkanı’ Yusuf El Karadavi’nin ailesine ait olan Albawakir Group ile yeni projelere imza atmaya hazırlanıyor.

Denge Yatırım Holding'den 75 milyon TL'lik varlık satışı

Denge Yatırım Holding'den dev yatırım

Denge'den Ana Pazar'a geçiş başvurusu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)