E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDemirde sert düşüş!---

Demirde sert düşüş!

Demirde sert düşüş!
02 Kasım 2021 - 09:06 borsagundem.com

Çin'de demir cevheri, işlem hacmi sınırında düşerek bir yılın en düşük seviyesine yaklaştı

Çin'de gösterge demir cevheri vadeli işlemleri, günlük limit sınırnda düşerek yaklaşık bir yıl içinde ilk kez 600 yuanın (93,75 dolar) altına geriledi. Düşüşte, gevşeyen tedarik durumu ve zayıf talep görünümü etkili oldu.

Avustralya ve Brezilya'dan sevkiyat, görece yüksek seviyede istikrarlı oldu. Ancak hammadde talebi, çelik üretimi kontrolü ve cansız tüketim nedeniyle soğumaya devam ediyor.

Analistler, Kış Olimpiyatları ve ısınma sezonunun etkisiyle, eriyik demir üretiminin artmasının zor olduğunu ve orta vadede zayıf kalabileceğini işaret ediyor.

Dalian Emtia Borsası'nda Ocak vadeli demir cevheri, %10 düşerek 565,5 yuan/tona geriledi ve 18 Kasım 2020'den beri en düşük seviyeyi gördü.

Koklaşabilir kömür %1,2 düşerken, kok kömürü %0,1 arttı.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %7,3 düşerek 4.264 yuan/tona, sıcak haddelenmiş rulo %6,5 düşerek 4.608 yuan/tona indi. Paslanmaz çelik %1,9 gerileyerek 18.540 yuan/tondan işlem gördü.

Türkiye'de çelik talebi 2022'de yeniden artacak

 

Çelikte ‘kriz’ öncesine dönüş yaşanacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)