E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDemir ve bakır fiyatları yükselişte---

Demir ve bakır fiyatları yükselişte

Demir ve bakır fiyatları yükselişte
10 Ağustos 2023 - 08:02 borsagundem.com

Bakır, Çin'de hayal kırıklığı yaratan verilerin ardından teşvik umuduyla yükseldi. Dalian'da demir cevheri ise tüketim direnciyle yükseldi, talep endişeleri kazançları sınırladı

Bakır fiyatları, yatırımcılar ve trader'ların Çinli yetkililerin bir dizi zayıf verinin ardından büyümeyi canlandırmak için ekonomik destek tedbirleri açıklayacağına dair beklentiye girmesiyle yükseldi.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, %0,1 artışla 8.402,50 dolar/tona yükselirken, Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Eylül vadeli bakır, %0,3 artışla 68.390 yuan/tona (9.490,70 dolar) çıktı.

Dün yayınlanan veriler, Çin'in tüketici sektörünün deflasyona girdiğini ve Temmuz ayında fabrika çıkış fiyatlarının düşüşünü sürdürerek, politika teşvikini artırması için Pekin üzerinde daha fazla baskı oluşturduğunu gösterdi.

Öte yandan analistlere göre metal fiyatlarındaki artışlar zayıf talep ve teşvik önlemlerine ilişkin ayrıntıların eksikliği nedeniyle sınırlı kaldı.

Dalian'da demir cevheri, tüketim direnciyle yükseldi, talep endişeleri kazançları sınırladı

Dalian'da demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'in çelik üretim merkezi Tangshan'daki bazı üreticilerin üretime yeniden başlamasının ardından dirençli talebin yardımıyla yükseldi, ancak çelik üretimine ilişkin talep endişeleri kazançları sınırlandırdı.

Dalian Emtia Borsası'nda (DCE) Ocak vadeli demir cevheri, TSİ 05.32'de %0,97 artışla 725 yuan/tondan işlem gördü.

Analistler, sıcak metal üretiminin hala nispeten yüksek bir seviyede seyretmesi ve bazı tesislerin eritme fırını faaliyetlerine Ağustos ayından bu yana yeniden başlaması nedeniyle, demir cevheri tüketiminin kısa vadede dirençli kalacağını belirtti.

Singapur Borsası'nda Ağustos vadeli demir cevheri, yatay seyrederek 101,35 dolar/tondan işlem gördü.

Analistlere göre yaklaşan çelik üretim kontrolleri nedeniyle demir cevheri talebi orta vadede aşağı yönlü riskle karşı karşıya kalacak.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %0,22, sıcak haddelenmiş rulo %0,66 ve paslanmaz çelik %0,23 düştü.

Arz endişeleri petrol fiyatlarını tırmandırmaya devam ediyor

 

Asya borsaları, ABD'den gelecek veriler öncesi karışık seyrediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)