E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDax’ın yükselişi iyi bitmeyebilir---

Dax’ın yükselişi iyi bitmeyebilir

Dax’ın yükselişi iyi bitmeyebilir
12 Şubat 2021 - 14:07 borsagundem.com

Commerzbank, Almanya Dax'ın 15000'i aştıktan sonra yılsonunda 14200'e inmesini bekliyor

Commerzbank, Almanya borsası gösterge endeksi Dax'ın 15000’i aştıktan sonra yılsonunda 14200'e inmesini bekliyor.

Bankanın değerlendirmesinde, Dax endeksinin yılın ilk yarısında 15000 puan seviyesini aşmasının ardından yılsonunda 14200 puana gerileyeceği öngörüsünde bulunuldu.

Raporda yılın ilk yarısında küresel ölçekte devam etmesi beklenen M1 para arzı büyümesinin önümüzdeki aylarda borsada ayı piyasanın devamını sağlamasının öngörüldüğü ifade edildi.

İş Yatırım tarafından hazırlanan günlük uluslararası piyasalar analizinde ise, “Şubat ayının başında hisse senetlerinde yaşanan sert yükselişin ardından dün açıklanan enflasyon verilerinin gölgesinde endeksler yatay negatif seyretmeye devam etti. ABD işsizlik yardımları için yapılan başvurular, aşının yaygınlaşmasıyla, işgücü piyasasının kademeli olarak iyileştiğinin bir işareti olarak hafif geriledi. FED Başkanı Jerome Powell Çarşamba günü yaptığı bir konuşmada, ABD iş piyasasının tam bir toparlanmanın çok ötesinde olduğunu söyledi ve hem milletvekillerini hem de özel sektörü işçileri desteklemeye çağırdı.

Ayrıca, maksimum istihdamı elde etmek ve sürdürmek için destekleyici para politikasından daha fazlasına ihtiyaç duyulacağını söyledi. Arka planda, daha büyük destek paketi, aşı dağıtımı ve Amerikan ekonomisinin aşırı ısınıp ısınmayacağı konusundaki tartışmalar devam etmekte.

Avrupa endeksleri hafif kazançlarla günü sonlandırdılar. Euro Stoxx 50 ve DAX endeksleri sırasıyla %0,6 ve %0,8 civarında değerlenirken FTSE100 endeksi ise seansı yatay pozitif tamamlamadı.

FTSE100 endeksinde IT %1,72 ve sanayi %1,43 ile en çok değerlenen sektörler oldu. Enerji %1,64 ve gayrimenkul %0,7 ile en çok değer kaybeden sektörler olarak öne çıktılar. Endekste Lloyds Banking %1,15, Barclays %1,16 ve Glaxo Smith %1,55 değer kaybederek dikkat çekerken Vodafone %0,4, Informa %0,7 ve Kingfisher %1,17 değerlenerek seansı sonlandırdılar. DAX endeksinde IT sektörü %2,5 değerlenerek en iyi performansı sergilerken iletişim servisleri ve temel tüketici ürünleri ise sırasıyla %0,5 ve %0,3 değer kaybederek en zayıf performansı sergilediler. Endekste UBS tarafından hedef fiyatı ¬288,99 seviyesinden  ¬338 seviyesine çekilen Adidas %5 primlenerek dikkat çekerken S&P tarafından görünümü pozitif olarak değiştirilen Infineon %3,6 değerlendi. Diğer primlenen hisseler arasında Fresenius Medical Care %3,23, SAP %2 ve Volkswagen %1,65 değerlenerek yer aldı. Endeksin en zayıf performans sergileyen hissesi %0,84 düşüşle Siemens oldu.

Bir önceki verinin altında ancak tahminlerin üzerinde 793 bin seviyesinde açıklanan haftalık işsizlik başvuruları yatırımcılar tarafından takip edildi. Yarın ise Michigan Üniversitesinin duyuracağı Şubat ayı tüketici güveni öncü verisi önem kazanacak. Avrupa tarafından bugün paylaşılan önemli bir ekonomik veri bulunmadı. Sakin seyir devam edecek” değerlendirmesi yapıldı.

İngiltere ekonomisine korona virüs darbesi

Açığa satış her zamankinden daha tehlikeli

Borsa İstanbul'da negatif seyir sürüyor

Boğa piyasasının en büyük riski

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)