E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDavutoğlu'ndan telefon diplomasisi---

Davutoğlu'ndan telefon diplomasisi

Davutoğlu'ndan telefon diplomasisi
26 Temmuz 2015 - 17:30 borsagundem.com

Davutoğlu, terör örgütü PKK ve DAEŞ'e yönelik operasyonlarla ilgili BM Genel Sekreteri Ban ve AB Komisyonu Başkanı Juncker ile telefonda görüştü

Başbakan Ahmet Davutoğlu, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ile telefonda görüştü.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Ban Ki-Moon, dün gerçekleşen görüşmede, terör saldırıları neticesinde hayatını kaybeden vatandaşlar ve şehit edilen güvenlik görevlileri için Davutoğlu'na başsağlığı dileklerini iletti.

Davutoğlu da görüşmede başta DAEŞ, PKK ve DHKP-C olmak üzere, terör örgütlerine karşı yürütülen çok yönlü mücadele ve operasyonlar hakkında bilgi verdi.

"Sınır ötesi yapılan harekatın uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkına dayandığını" söylediği belirtilen Davutoğlu'nun, terörle mücadelede uluslararası işbirliğinin ve dayanışmanın önemine de dikkati çektiği bildirildi.

Başbakan Davutoğlu'nun ayrıca, Suriye'de çatışmaların başladığı Mart 2011'den bu yana Suriye halkı ve bölge toplumları için ortaya çıkan insani yükün büyük kısmını Türkiye'nin üstlendiğine dikkati çektiği ifade edildi.

BM Genel Sekreteri Ban'ın ise Türkiye'nin Suriye’deki insani kriz çerçevesinde üstlendiği büyük yük ve DAEŞ ile mücadele bağlamında oluşturulan uluslararası koalisyona verdiği desteğin uluslararası toplum tarafından takdirle karşılandığını, BM’nin Türkiye'nin terörle mücadelesine tam destek verdiğini vurguladığı kaydedildi.

AB Komisyonu Başkanı Juncker'dan destek mesajı

Başbakan Davutoğlu, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile yaptığı telefon görüşmesinde ise başta DAEŞ, PKK ve DHKP-C olmak olmak üzere, Türkiye'nin terör örgütlerine karşı yürüttüğü çok yönlü mücadele ve operasyonlar hakkında bilgi verdiği belirtildi.

 Sınır ötesi yapılan harekatın uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkına dayandığına vurgu yapan Davutoğlu'nun, "AB ve Türkiye için ortak tehdit oluşturan terörle mücadelede dayanışmanın öneminin altını çizdiği" kaydedildi.

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker da görüşmede, son günlerdeki terör saldırıları neticesinde birçok vatandaşın yaşamını yitirmesi ve güvenlik görevlilerinin şehit edilmesinden dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirterek, Davutoğlu'na başsağlığı dileklerini iletti.

Juncker'ın, "Türkiye'nin teröre yönelik haklı mücadelesine AB'nin verdiği güçlü destek ve dayanışmanın devam edeceğini" vurguladığı da bildirildi.

Bu arada, Başbakan Davutoğlu'nun, operasyonlarla ilgili muhataplarıyla görüşmelerini sürdürdüğü öğrenildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • En büyük başkan26 Temmuz 2015 19:04

    Tekmil veriyordur sun da yapacağız bunuda izin verirseniz ďemistir yaşasın Osmanlı torunu yeni Türkiye başkanına ne kadar yol yordam biliyor bizim başkan en büyük başkan bizim başkan hey varmı böyle dünyada başkan kimseden korkmaya aslan yürekli başkan sirtimiz yere gelurmi tek başına düşmanları yurttan kovalar