E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDavutoğlu'ndan selamlaşma seferberliği---

Davutoğlu'ndan selamlaşma seferberliği

Davutoğlu'ndan selamlaşma seferberliği
14 Ekim 2014 - 06:41 borsagundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu, son günlerdeki IŞİD protestoları nedeniyle halktan her gördüğü insana selam vermesini istedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, son günlerde yaşanan şiddet içerikli sokak eylemlerine karşı harekete geçtiklerini belirterek “Bir takım yerlerde Kobani olayları bahane edilerek düğmeye basıldı.Kesinlikle Türkiye 1990’lara geri dönmeyecektir. Bu teröristlere, şiddet meraklılarına karşı verilecek en güzel cevap birbirimizle dayanışmamızdır ve bir selam kampanyası başlatmamızdır. Buradan bütün halkımıza, önümüzdeki günlerde birbirlerine selam vermeleri çağrısında bulunuyorum” dedi.

TOBB’un düzenlediği Doğu ve Güneydoğu STK temsilcileri ile istişare toplantısına katılan Davutoğlu özetle şunları söyledi:

HEDEF DEVLET

“Kobani bahane edilerek yapılan bu vandalizmde, bu terör faaliyetlerinde 33 vatandaşımız hayatını kaybetti. 2 polisimiz şehit oldu. Şimdi sormak vaktidir. Hüseyin Hatipoğlu’nun kızı Yaren’in yetim kalmasına sebep olan bu vahşi, alçakça saldırılar niye yapıldı? Ahmet Akif’i, Sena’yı yetim bırakanlar neyi hedeflediler? Bu yolla Kobani’ye mi yardım ettiler? Suriye’deki zulmü neredeyse kendi halkına karşı yapanlar bilsinler ki, Türkiye’yi hiçbir zaman bu kaos sarmalının içine sokamayacaklar. Burada hedef edinilen şey, devlet otoritesiydi. Ne yaparlarsa yapsınlar kamu düzeni zarara uğramayacaktır. Burada 3 tavır var. Birisi tahrip eden, diğeri vizyon kuran, üçüncüsü de seyredip ‘Buradan nasıl siyasi rant elde ederiz’ diye düşünenler. Halep gibi Kobani de tarihi bir mirastır. Oradaki kardeşlerimizin kaderi de bizim kaderimiz de ortaktır. 

SELAM VERİN

Kim ne derse desin, hangi terör faaliyetleri yapılırsa yapılsın, çözüm sürecini teröre kurban vermeyeceğiz. Bu teröristlere, şiddet meraklılarına karşı verilecek en güzel cevap birbirimizle dayanışmamızdır ve bir selam kampanyası başlatmamızdır. Buradan bütün halkımıza, önümüzdeki günlerde birbirlerine selam vermeleri çağrısında bulunuyorum. İşyerleri tahrip edilen kardeşlerimiz yarın ilk çalışmalara başladıklarında komşulara selam versinler. Büyükşehirde oturan vatandaşlarımız, komşularının nereden geldiklerine bakmaksızın, kapılarını çalsınlar ve selam olsun size desinler. Bütün işyerleri zarar gören oda temsilcilerimize, üyelerimize de sizin üzerinizden bu mesajı iletmek istiyorum. Tahrip edilen işyerleri eskisinden daha iyi hale getirilecek. Vatandaşların zararları tazmin edilecek ve eskisinden daha sağlam binalara kavuşturulacaklar. Bizim bir rüyamız var, bir hayalimiz var. Biz isteriz ki, Kızıltepe’deki manzaralar görülmesin, Venedik gibi Toledo gibi bütün insanların büyük bir zevkle aktığı bir turizm merkezi olsun. Mardin küçük bir Kudüs gibidir. Yine Şırnak. İsteriz ki Şırnak, Türkiye’nin en önemli ihracat kapılarından biri olsun. 

YARGIYA TEŞEKKÜR 

HSYK seçimi dolayısıyla yargı mensuplarımızı tebrik etmek istiyorum. Yargı mensuplarımız bu konudaki en güzel mesajı vermişlerdir. Gerçekleştirdikleri demokratik seçim dolayısıyla bir kez daha teşekkür ediyorum.” 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)