E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDavutoğlu'ndan CHP'ye bayrak cevabı---

Davutoğlu'ndan CHP'ye bayrak cevabı

Davutoğlu'ndan CHP'ye bayrak cevabı
29 Eylül 2015 - 22:11 borsagundem.com

Başbakan Davutoğlu, Obama’nın ev sahipliğinde düzenlenen Terör Zirvesi’nin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı

ABD’de bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Barack Obama’nın ev sahipliğinde düzenlenen Terör Zirvesi’nde konuştu. Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, iç siyasete ilişkin konuları da değerlendirdi. Gazetecilerin, CHP'den kendisine gönderilen mektubu sormalarına Başbakan Davutoğlu "Seçimlerde karşılıklı siyasi nezaket içinde davranma noktasında yapmış olduğum çağrıya cevabi mahiyette olumlu bir cevap niteliği taşıması açısından olumlu olduğu kanaatindeyim" yanıtını verdi. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile ABD'de yaptığı görüşmede, masada İran İslam Cumhuriyeti bayrağı olmasına karşın, Türk Bayrağı'nın yer almamasıyla ilgili eleştirilere yanıt verdi. Eleştirileri "Ucuz bir polemik" olarak niteleyen Davutoğlu, Bazılarında bayrak oluyor, bazılarında olmuyor. Bazen de hiç bayrak olmuyor. "Bizim bayrağımızı nasıl dalgalandırdığımıza da cümle alem şahittir. Seçim öncesi gülünç duruma düşürür insanları" dedi.

CHP'NİN GÖNDERDİĞİ MEKTUP
Seçimlerde karşılıklı siyasi nezaket içinde davranma noktasında yapmış olduğum çağrıya cevabi mahiyette olumlu bir cevap niteliği taşıması açısından olumlu olduğu kanaatindeyim. Güzel bir gelişmedir. Siyasi parti liderleri arasında diyaloğun olması, siyasi parti liderleri arasında yazışmalarla bazı prensip ve ilkesel bazı konuların ele alınması baştan beri savunduğumuz bir husus. Ben her vesileyle teröre karşı mücadele başta olmak üzere siyasi partilerin ortak bir tutumda buluşmasına önem veriyorum. Mektup elime geçtiğinde detaylı bir şekilde inceleyeceğim. İlk izlenimim muhteva ile ilgili aldığım bilgi itibariyle söylüyorum, olumludur. Zaten kendi teklifimiz, davetimiz olduğu için olumlu şekilde yaklaşırız. Ama önemli olan MHP ve HDP'nin de buna olumlu tavır sergilemesi."

BAYRAK POLEMİĞİ
Başbakan Ahmet Davutoğlu, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile ABD'de yaptığı görüşmede, masada İran İslam Cumhuriyeti bayrağı olmasına karşın, Türk Bayrağı'nın yer almamasıyla ilgili eleştirilere yanıt verdi. 

"Ucuz bir polemik. Bir kere burası karşılıklı ziyaretlerle gerçekleşen toplantılar zemini değil. Biz onların mekanına gittik. Dikkat ederseniz bayrak da masaya konan sembolik mahiyettedir. Bir kere İran cumhurbaşkanı olması hasebiyle ziyarete giden benim. Cumhurbaşkanı başbakan protokol ilişkisi bağlamında söylüyorum. Bazılarında bayrak oluyor, bazılarında olmuyor. Bazen de hiç bayrak olmuyor. Bizim bayrağımızı nasıl dalgalandırdığımıza da cümle alem şahittir. Seçim öncesi gülünç duruma düşürür insanları."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)