E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDavutoğlu yatırımcılarla buluştu---

Davutoğlu yatırımcılarla buluştu

Davutoğlu yatırımcılarla buluştu
21 Ocak 2015 - 08:08 borsagundem.com

Londra'da ziyaretlerde bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Merrill Lynch'in organize ettiği kahvaltıda yatırımcılarla buluştu

Londra'da küresel devlere Türk ekonomisini anlatan Davutoğlu, "Bizden şüphe ettiler, başarılı olduk. Hasta adamdan büyük ekonomiye geçtik" dedi

Başbakan Ahmet Davuoğlu, İngiltere'nin başkenti Londra'da toplam büyüklükleri 7 trilyon doları bulan şirketlerle bir araya geldi ve Türk ekonomisini anlattı. Başbakan olarak ilk kez küresel finans sektörünün büyükleriyle görüşen Davutoğlu, AK Parti hükümetlerinin 12 yılda büyük bir başarı sağladığını, "hasta adam" benzetmesinden bugünlere gelindiğini söyledi. Davutoğlu, 2014'te gözlemcilerin paralel yapı, Suriye, Ukrayna gibi konular nedeniyle şüpheyle baktıklarını ancak buradan da başarıyla çıkıldığını bildirdi. Davutoğlu, İngiltere ziyaretinin ilk gönünde "İstanbul: Bölgesel Merkez, Küresel Aktör Forumu" toplantısına katıldı. Toplantıda, Borsa İstanbul ile Londra Borsası arasında işbirliği yapılmasına ilişkin anlaşma imzalandı. Davutoğlu'na Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek eşlik etti.

BRÜKSEL'E ÇARE OLABİLİR 

İstanbul'un geleneksel, Londra'nın modern ekonomiyi temsil ettiğini söyleyen Başbakan Davutoğlu, "Bu iki gelenek bir araya gelerek, küresel ekonomiyi ortaya koymaktadırlar. Türkiye ve İngiltere ekonomilerinin bir araya gelmesi AB ve Brüksel açısından da bir çare olabilir. Geçen hafta Brüksel'deydim. Şimdi farklı alternatiflere bakmak lazım. Farklı alternatif burada" diye konuştu. 2013'ün Türkiye için kritik bir yıl olduğuna dikkat çeken Davutoğlu, "1.3 milyon yeni iş imkânı ortaya konuldu. Siz burada Avrupa'da ne kadar iş kaybı söz konusu olduğunu gördünüz. AB kriz olmadan önce Türkiye üye olmuş olsaydı Türkiye'deki ortaya koyulan iş imkânları çerçevesindeki buradaki zorluklar da azalmış olabilirdi" diye konuştu. 

LONDRA VE İSTANBUL TÜREVLE EVLENDİ

Borsa İstanbul, Türkiye menşeli türev ürünlerin Londra Borsası'nda işlem görmeye başlamasını sağlayacak anlaşmayı imzaladı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Borsa İstanbul'un ortak olarak düzenlediği 'İstanbul Bölgesel Merkez, Küresel Aktör Forumu'nda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, iki büyük ekonomik geleneği olan merkezin bir araya geldiğini söyledi. Küresel finans merkezileri arasında İstanbul'un 72'nci sıradan 42'ye çıktığını belirten Davutoğlu, "İstanbul dünyanın ilk beş finans merkezi arasına girecek" dedi. Türkiye'nin yeni markalar yaratması gerektiğini söyleyen TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ise "Büyük Britanya ve İstanbul arasında bir gönül köprüsü kurulmasını istiyoruz" dedi. Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan ise anlaşmanın sinerjiyle oluşan kazanımın nasıl ortaya çıkacağının somut bir göstergesi olduğunu belirtti.

70 YATIRIMCIYLA BİR ARAYA GELDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Merrill Lynch'in organize ettiği kahvaltıda 70 civarında büyük şirketin temsilcileri ile görüştü. Finans piyasaları ve yatırım ortamı ele alındı. Davutoğlu akşam yemeğinde ise Goldman Sachs yöneticileri ve temsil ettiği şirketlerle bir araya geldi. Londra'nın yurtdışında ziyaret ettiği ilk şehir olduğunu anlatan Başbakan Davutoğlu, "Bu şehre gelince korumaları da atlatıp kitapevlerini ziyaret etmeye çalışırım. Bu gezimde de aynısını yapmaya çalışacağım" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)