E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDarphaneler 24 saat altın basıyor---

Darphaneler 24 saat altın basıyor

Darphaneler 24 saat altın basıyor
27 Ocak 2014 - 13:09 borsagundem.com

Dünya genelinde darphaneler, sikke altın taleplerini karşılamak için 24 saat çalışıyor

Goldman Sachs Group Inc. altın fiyatlarındaki bu yıl görülen sıçramanın sonlanacağını öngörürken, ABD'den Avustralya'ya küresesel madencilerin sikke altın taleplerinde artış olduğunu söylemesiyla Avusturya darphanesi 24 saat çalışıyor.

Avusturya Muenze Oesterrich AG darphanesi talebi karşılaşamak için ek çalışan işe aldı ve 3. bir 8 saatlik vardiya daha ekledi. Avustralya'nın Perth Darphanesi'nin külçe altın sikkeleri alımları bu yıl 20 Ocak itibariyle bir önceki yıldan yüzde 20 arttı. ABD Darphanesi'ndeki satışlar, değerli metalin ayı piyasasına girdiği Nisan'dan bu yana en iyi ayını kaydetmeye hazırlanıyor.

Altın fiyatlarının geçtiğimiz yıl yüzde 28 ile 1981'den bu yana en sert düşüşünü kaydetmesinin, fiziki altın alıcılarına cazip gelmesinin ardından dünya genelinde darphaneler, ellerinden geldiğince hızlı sikke altın basıyor. Taleplerdeki kazançlar, külçe altının 5 hafta ile Eylül 2012'den bu yana en uzun süreli rallisini yapmasına yardımcı oldu. Goldman Sachs Group külçe altının 2014'te değer kaybetmeye devam edeceğini öngörürken, Morgan Stanley de fiziki altın taleplerindeki artışın, değerli metaldeki düşüşü kontrol altına almaya yeterli olmayacağını düşünüyor.

Uzun vadeli fiziki alıcıların, bu fiyat düşüşlerini daha fazla varlık biriktirmek için fırsat olarak gördüğünü belirten American Precious Metals Exchange'in CEO'su Michael Haynes, "Son birkaç haftada bazı sert satışlara tanık olduk" dedi.

New York'ta işlem gören vadeli altın kontratları bu ay yüzde 5.2 değerlenerek 1,268.29 dolara çıktı ve Ağustos'tan bu yana ilk aylık kazancını kaydetmeye hazırlanıyor. Standard&Poor's'un 24 ham maddeyi kapsayan GSCI Spot Endeksi yüzde 1.1 düşerken, MSCI Tüm Dünya Hisse Senedi Endeksi yüzde 2.9 geriledi. ABD dolarının 10 önemli ülke parası karşısındaki değerini izleyen Bloomberg Spot Dolar Endeksi yüzde 0.7 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)