E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa Daly: Fed enflasyonu yavaşça düşürme yolunda---

Daly: Fed enflasyonu yavaşça düşürme yolunda

 Daly: Fed enflasyonu yavaşça düşürme yolunda
07 Mart 2024 - 04:41 borsagundem.com

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, ABD para politikasının "iyi bir yerde" olduğunu ve Fed'in önündeki zorluğun faiz kararlarından emin olmak için politikayı kalibre etmek olduğunu söyledi.

Enflasyona ilişkin değerlendirmelerde bulunan San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, "Hedefimiz her zaman şuydu: fiyat istikrarını olabildiğince nazik bir şekilde yeniden sağlamak; bunu yapma yolundayız, ancak işimiz bitene kadar pes etmeyeceğiz. Tabiri caizse dizginleri bırakarak ve politikanın gevşemesine izin vererek ya da kendimizi aşıp zafer ilan ederek enflasyonu çok yüksek bırakmak istemiyoruz: henüz o noktada değiliz" dedi.

Daly, kısmen arz eksikliğinden kaynaklanan konut fiyatlarının Fed'in %2' enflasyon hedefinin ötesine geçmesine yardımcı olduğunu söyledi.

"Artan konut maliyetleri, enflasyonu artırarak ve satın alınabilirliği kötüleştirerek bu özlemlerin temel itici gücü oldu" diye konuşanDaly, Fed'in yüksek faiz oranlarının da konutların daha az satın alınabilir olmasına katkıda bulunduğunu ancak bu politikanın geçici olduğunu vurguladı.

Fed Başkanı Powell'dan bankaların sermayelerine ilişkin açıklama

 

Fed Bej Kitap: Ekonomi yıl başından beri ılımlı biçimde büyüdü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)