E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDalio: 2 yıl sonra borç krizinden çok, dolar krizi olacak---

Dalio: 2 yıl sonra borç krizinden çok, dolar krizi olacak

Dalio: 2 yıl sonra borç krizinden çok, dolar krizi olacak
12 Eylül 2018 - 21:24 borsagundem.com

Bridgewater Associates kurucusu Ray Dalio, "İki yıl sonrası hakkında endişeleniyorum. Borç krizinden çok, dolar krizi olacak. Daha çok siyasi ve sosyal bir kriz olacağını düşünüyorum." dedi

Dünyanın en büyük yatırım yönetimi firmalarından Bridgewater Associates'in kurucusu Ray Dalio, Amerikan ekonomisinin 2 yıl içinde gerilemesini öngördüğünü belirtti.

Dalio, Bloomberg televizyonuna verdiği mülakatta, ABD ekonomisinin 2 yıl içinde gerilemesini tahmin ettiğini söyleyerek ABD dolarında önemli derecede zayıflama görüleceğini ifade etti.

"Borç krizinden çok, dolar krizi olacak"

"2 yıl sonrası hakkında endişeleniyorum." yorumunu yapan Dalio, öngördüğü gerilemeyle ilgili olarak, "Borç krizinden çok, dolar krizi olacak. Daha çok siyasi ve sosyal bir kriz olacağını düşünüyorum." dedi.

Dalio, ABD'nin borçlanmasının artması nedeniyle yükselecek açığın, Merkez Bankasının (Fed) faizleri daha çok artırma yerine para basmasına neden olacağına dikkati çekerek ABD dolarının değerinin yüzde 30 düşebileceğini kaydetti.

Ekonomik gerilemeden çıkmak için para politikasının etkisinin sınırlı olacağını savunan Dalio, şu anda ABD'nin, regülasyonlarının acil finansal durumlar karşısında yetkililere yeteri kadar özgürlük sağlamadığını söyledi.

Dalio, "ABD Başkanına, Fed Başkanına ve Senato ile Temsilciler Meclisi liderlerinin beklenmeyen durumlarda gerekli adımları atabilmeleri için acil ekonomik güç kanunu oluşturulmalı." diyerek sözlerini tamamladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kağıt imparatorluğu..13 Eylül 2018 08:35

    Eğer kıyamet kopmazsa.. bundan 300-400 yıl sonra ABD nin mevcut durumunu tarihçiler şöyle yazacak. FED diye bir siyonist yapı tüm dünyayı 0.0001 cent kağıt maliyeti ile milyarlarca dolar diye tanımlanan para birimi ile yönetti. baskı altına aldı. ülkeleri kapitalist finans sitemi ile cezalandırdı. devrimler yaptı. krizler çıkarttı.. brettenwoods anlaşmasındaki altın çıpası sonrası dünyada US$ kağıt çöplüğü yönetti diye yazacaklar. ABD en fazla 29-30 yıl içinde eyaletler dağılarak ayrı devletler kurup parçalanacak

  • Ali güneş 13 Eylül 2018 00:36

    Gübre fab akbank arçelik Fenerbahçe endks 99 bin hisseler kopar

  • ALAATTİN CAMGÖZ13 Eylül 2018 11:55

    ZOR DOSTUM ZORRRRRRRRRRRRRRRRR

  • Kapakkcii12 Eylül 2018 23:32

    Ziyaretçi profakatorluk yapıyon ama katar emirin haberini sağlıklı okumamissin katar o uçağı satmaya karar veriyor Cumhurbaskanimiz ilgilendigini soyleyince katar emiri o vip ucagi Turkiyeye hediye ediyor anladinmi şimdi haberiii

  • ziyaretçi13 Eylül 2018 15:55

    hocam lütfen gerçeği öğrenmek için ATV harici yayın organlarını da takip edin. Kendi iyiliğiniz için!

  • ziyaretçi12 Eylül 2018 22:02

    c.başkanı dün katar emirinden vip uçak aldı .uçak 12 eylül 00:19 da s.gökçen havalimanına teslim edildi. Uçağın 7 yatak odası, 2 özel salon, toplantı odaları ve küçük bir hastane bulunduğu, normal kapasitesinin 463 koltuk olduğu ancak 76 kişilik bir vıp uçağa çevrildiği bilgisinin bulunduğunu belirtirken, uçağın donanımsız fiyatının 400 milyon dolar olduğu (bugünün kuru ile 2 milyar 576 milyon lira) vip fiyatının ise 3 milyar 640 milyon lira. milletimize hayırlı olsun

  • kerim12 Eylül 2018 23:38

    Artik o ucaga binenler betelini oder

  • Ciguli12 Eylül 2018 23:27

    Kımıştaroğlu alseydi bunu yazmıyacadın len Yagışır başkana

  • Okuyucu12 Eylül 2018 22:28

    Amerikan ekonomisiyle ilgili yaptığınız bu yorum için teşekkürler.