E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDaha etkin bir piyasa kuruyoruz---

Daha etkin bir piyasa kuruyoruz

Daha etkin bir piyasa kuruyoruz
23 Temmuz 2013 - 19:50 borsagundem.com

BİST Başkanı Turhan:"Biz enerji borsasını etkin bir piyasa oluşturmak, şeffaflık ve likiditeyi artırmak için kuruyoruz" dedi.

Borsa İstanbul Anonim Şirketi (BİST) Başkanı İbrahim Turhan, "Biz enerji borsasını etkin bir piyasa ouşturmak, şeffaflık ve likiditeyi artırmak ve fiyat oluşumunu sağlıklı bir yapıya kavuşturmak için kuruyoruz" dedi.
Turhan, SETA tarafından düzenlenen Türkiye’de Enerji Borsası Paneli'nde yaptığı konuşmada, borsanın bütün alıcılarla satıcıların buluştuğu, her kesime açık şeffaf ve adil bir platform sağladığını kaydetti. Borsada fiyat oluşumunun daha sağlıklı geliştiğini belirten Turhan, enerji konusunda en önemli şeyin likiditeyi artırarak derinlik sağlamak olduğunu ifade etti.
Yeni sistemde elektrik piyasasında oluşacak fiyatın, arz ve talebin dinamiklerine göre belirleneceğini kaydeden Turhan, üreticilerin geleceğe yönelik yaptıkları sözleşmelerle enerji fiyatlarını garanti altına alacaklarını dile getirdi. Turhan, öngörülebilirlik sayesinde daha fazla üretim, daha fazla iş, daha fazla katma değer sağlanacağı değerlendirmesinde bulundu.
Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi (EPİAŞ) ile bütün piyasaların entegre olarak çalışacağını belirten Turhan, hem likiditenin artacağını hem de  yatırımcının tek bir erişim noktasından bütün ihtiyaçları sağlayabileceği bir finansal süpermarket yapısı oluşturacağını bildirdi.
Turhan, borsanın piyasayı liberalleştirmek için yapılan bir şey olmadığını vurgulayarak, "Bizim enerji piyasamız zaten liberal. 2001 yılından bu yana iyi yapılanmış ve doğru istikamette ilerleyen bir piyasamız var. Biz enerji borsasını etkin bir piyasa ouşturmak, şeffaflık ve likiditeyi artırmak ve fiyat oluşumunu sağlıklı bir yapıya kavuşturmak için kuruyoruz" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dandik senetler24 Temmuz 2013 13:27

    artık dandik şirketlerin dandik senetlerini istemiyoruz.bu şirketler için başka bir borsa oluşturun.bist'e bist 30 daki gibi şirketler gelmeli yoksa bu borsa asla kurumsal yatırımcı gelmez kurumsal yatırımcı da gelmez se borsa da derinleşmez.

  • ne pissst23 Temmuz 2013 22:43

    bu ne bistmiş yenilik yapa yap bitmiyor. ancak vurgunu vuran vurana. ne hikmetse hep ezilen küçük yatırımcı oluyor. beki bu bist mi pistmi burada küçük yatırımcı için hiç bir yenilik yokmu kardeşim. biz zencimiyiz

  • KILIÇ23 Temmuz 2013 21:59

    BORSADA NET KAZANAN BİR KESİM VAR VURGUNCULAR PEKİ VURGUNCUYA KARŞI BİR TETBİR ALMAYI DÜŞÜNÜYORMUSUNUZ. ŞU ANA KADAR VURGUNCUYA BİR HESAP SORULMADI

  • BİSTİN YILDIZLI MEMSA SI23 Temmuz 2013 21:11

    SAYIN TURHAN ALLAH RIZASI İÇİN BU MEMSA NIN DURUMU NE OLACAK HERKEZ DUYARSIZ GİBİ YETER ARTIK