E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhuriyet Başsavcılığı 'Kürdistanı çıkarın'---

Cumhuriyet Başsavcılığı 'Kürdistanı çıkarın'

Cumhuriyet Başsavcılığı 'Kürdistanı çıkarın'
02 Temmuz 2014 - 11:37 borsagundem.com

YARGITAY Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi’nin (TKDP) adındaki ‘Kürdistan’ ibaresine vize vermedi

Başsavcılık, TKDP’ye adındaki ‘Kürdistan’ kelimesini çıkarması için ihtar gönderdi. Partinin ‘Kürdistan’ kelimesini adından çıkarmadığı takdirde Başsavcılığın ne yapacağı ise merak konusu oldu. İhtara uymamaktan parti kapatma kaldırıldığı için TKDP’nin Siyasi Partiler Yasası’nda yasak olmasına rağmen fiilen bu ismi kullanmaya devam edebileceği savunuldu. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın internet sitesindeki duyurular bölümünde ise “Önce Vatan Partisi (ÖVP) 20 Mayıs 2014 tarihinde ve Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (T-KDP) 28 Nisan 2014 tarihinde kurulmuştur” ibaresi yer aldı. Bazı gazetelerde bu duyuru Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi’nin kuruluşuna Yargıtay Başsavcılığı’ndan onay verildiği şeklinde duyuruldu. Ancak Başsavcılığın Kürdistan adına vize vermediği ve partiye ihtar yazısı yazdığı ortaya çıktı. Partiye henüz ulaşmadığı bildirilen ihtar yazısında, Siyasi Partiler Kanunu’nun ‘Kullanılamayacak parti adları ve işaretler’ başlıklı 96’ncı maddesine göre ‘ırk ve bölge adlarıyla veya aynı anlama gelen adlarla siyasi partiler kurulamaz veya parti adında bu kelimeler kullanılamaz’ hükmü anımsatıldı. TKDP’ye ismindeki ‘Kürdistan’ kelimesini çıkarması için 15 günlük süre verildiği belirtildi. İhtarın partiye ulaşmasından sonra başlayacak olan 15 günlük süre içinde parti adındaki ‘Kürdistan’ ifadesini çıkarmadığı takdirde ise AYM başvurulup başvurulamayacağı tartışılmaya başlandı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı kaynakları Hürriyet’e, Kürdistan ismiyle bir parti kurulabilmesi için Siyasi Partiler Kanunu’nun değiştirilmesi gerektiğini vurguladı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)