E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanlığı'ndan Danıştay kararı açıklaması---

Cumhurbaşkanlığı'ndan Danıştay kararı açıklaması

Cumhurbaşkanlığı'ndan Danıştay kararı açıklaması
11 Temmuz 2015 - 17:53 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından yapılan açıklamasında Danıştay kararının külliyeyi doğrudan ilgilendirmediği bildirildi

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Danıştay'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin bulunduğu alana ilişkin kararının Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile doğrudan ilgisi bulunmadığını bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun (İDDK) yürütmeyi durdurma kararının, bugün bazı gazetelerde yer bulan iddiaların aksine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'yle doğrudan alakalı sayılabilecek bir boyut taşımadığını vurguladı. 

Beştepe'deki binaların inşa edildiği arazinin tarihi sit alanı niteliği taşımadığının yargı kararıyla kabul edildiğine dikkati çeken kaynaklar, Beştepe'deki alanın tarihi sit özelliği taşımadığının Danıştay 14. Dairesi'nin 2015'teki kararlarıyla teslim edildiği, ayrıca Külliye bünyesindeki binaların ruhsat ve yapı kullanma izinlerinin yasalara uygun biçimde zaten önceden alındığını kaydetti. 

Haberlere konu olan Danıştay kararıyla ilgili hukuki sürecin halen devam ettiğini hatırlatan Cumhurbaşkanlığı kaynakları, "bazı çevrelerin gerçekleri çarpıtma ve tezvirat suretiyle kamuoyunu yanıltma girişimleri"ne itibar edilmemesi gerektiğini aktardı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İtibarlı memet12 Temmuz 2015 11:49

    Hukuk sarayın yanından geçemez kim hangi mahkeme bu konuda karar verirse bunda AİHM dahil bu uygulanmaz ancak halkin uyanmasi kaynakların bir zümreye değilde bütüne yayilmasinda ikna olursa iste o zaman aşırı lüks biter yoksa devam akp nin dışında olacak koalisyon hükümeti ancak bu aşırı lukse dur diyebilir vatandaş çay ve simit hesabı yapamazken hazineyi kendi insiyatifinde kullanarak itibar gosterilmesi hoş değil itibar halkın yaşantısı ile ilgili olmalı