E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanlığı Sarayı'na ATO onayı---

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na ATO onayı

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na ATO onayı
14 Aralık 2014 - 12:23 borsagundem.com

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Bezci, "Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kullanılan ürünlerin fiyatları kamuoyunda tartışıldığı gibi yüksek değildir" dedi

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın inşaat, mekanik, elektrik gruplarındaki yaklaşık 300 kalem ürün ve imalatın faturaları ve rayiç fiyatlarının Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından onaylandığı bildirildi.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ocak 2013-Mayıs 2014 arasında Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın yapım işlerinde kullanılan yaklaşık 300 kalem ürün veya imalatın fiyatı ve faturasının ATO İç Ticaret Müdürlüğünün onayına sunulduğu belirtildi.
ATO İç Ticaret Müdürlüğünün, Yapım İşleri Genel Şartnamesi uyarınca, kamu kurum ve kuruluşlarının mal ve hizmet alım işlerinde hem faturaların hem de rayiç fiyatların piyasa rayiçlerine uygunluğu bakımından onaylanması işlemlerini gerçekleştirdiği ifade edildi. 
Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda onaya sunulan 300 kalem ürün veya imalat arasında; drenaj levhası, yangın damperi, alüminyum kapı kasası, özel motifli lake boyalı ahşap kapı kanadı, çatı süzgeci, yüksek güvenlikli kapı, wc aynası, taş kaplama, aydınlatma malzemeleri, kelebek vana, tam otomatik kayar kapı, fiber beton cephe kaplama işleri, asansör, cephe taşları, yangına dayanıklı cam kapı, avize, kazan dairesi imalatı, soğutma kulesi, püskürtme poliüretan su yalıtım sistemi ve uygulaması, asma tavan ve rölenin yer aldığı kaydedildi.
-"Ürün ve hizmetlerin fiyatları iddia edildiği gibi yüksek değil"
Açıklamada görüşlerine yer verilen ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, ATO’nun kanunun verdiği yetkiye dayanak fatura onayı yaptığını ve rayiç bedel belirlediğini belirterek, tüm kamu mal ve hizmet alımlarında ATO’nun fatura ve rayiç bedel hizmeti verdiğini hatırlattı. 
Bezci, “Cumhurbaşkanlığı Sarayı da bir kamu binası olduğu için yapılan işlemlerin faturaları diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlarının mal ve hizmet alımlarında olduğu gibi odamızın onayına sunuldu” ifadesini kullandı.
Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın yapım işlerinde kullanılan ürünlerin ve hizmetlerin fiyatlarının iddia edildiği gibi yüksek olmadığını bildiren Bezci, ATO’ya gelen faturaların, aynı alanda iştigal eden firmalardan sağlanan fiyat bilgileri doğrultusunda, alanında uzman kişiler olan komite temsilcileri tarafından değerlendirilerek onaylandığını ifade etti.
Bezci, şunları kaydetti:
“ATO’ya başvuran bir müteahhidin faturaları nasıl onay işlemi görüyor ise Cumhurbaşkanlığı Sarayı için de aynı kriterler doğrultusunda işlemler gerçekleştirildi. Odamızın onayına sunulan faturalar, ilgili komite temsilcileri tarafından büyük bir hassasiyetle incelenmiş, yapılan piyasa araştırmaları ve toplanan fiyatlar doğrultusunda onaylanmıştır. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kullanılan ürünlerin fiyatları kamuoyunda tartışıldığı gibi yüksek değildir. Kullanılan ürünler ve alınan hizmetler piyasa rayiçlerine uygundur.
Devlette devamlılık esastır. Kamu binaları bu devamlılık esas alınarak uzun vadeli planlamayla yapılmalıdır. İnşa edilen saray kişilerin değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin büyüklüğünün ve kudretinin bir nişanesidir. Çankaya Köşkü Atatürk’ün ileri görüşlülüğünün eseriydi, uzun yıllar kullanıldı ve kullanılmaya devam edilecek. Cumhurbaşkanlığı Sarayı da Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ileri görüşlülüğünün eseridir. Bu bina da en az 100 yıl boyunca kamu hizmetinde kullanılacaktır.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)