E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiCumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan cari açık yorumu---

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan cari açık yorumu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan cari açık yorumu
12 Mart 2024 - 19:31 borsagundem.com

Yılmaz, "Önümüzdeki dönemde özellikle dış ticaret dengesinde öngördüğümüz iyileşme ile birlikte cari açığın milli gelire oranının OVP beklentilerimizden daha iyi bir performans sergilemesini bekliyoruz" dedi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ocak 2024 itibarıyla yıllıklandırılmış cari açığın Mayıs 2023'e göre 22,6 milyar dolar azalarak 37,5 milyar dolar seviyesine gerilediğine dikkati çekti.

Bir önceki yılın aynı ayına göre cari açıkta yaklaşık 7,9 milyar dolar iyileşme kaydedildiğini aktaran Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Bu iyileşmede dış ticaret dengesinde gerçekleşen 8,2 milyar dolar düzeyindeki olumlu performans etkili olmuştur. Önümüzdeki dönemde özellikle dış ticaret dengesinde öngördüğümüz iyileşme ile birlikte cari açığın milli gelire oranının OVP beklentilerimizden daha iyi bir performans sergilemesini bekliyoruz. Bir taraftan cari açığı azaltırken diğer taraftan doğrudan yabancı sermaye yatırımlarını ülkemize daha fazla çekerek cari açığın finansman kalitesini arttırmayı hedefliyoruz."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, para politikası, maliye politikası ve yapısal reform adımlarını kurumların güçlü koordinasyonu içerisinde uygulamaya devam ettiklerini kaydetti.

Mehmet Şimşek'ten cari açık değerlendirmesi

 

Cari açık ocakta 2.5 milyar dolar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • pala13 Mart 2024 11:24

    fiyaskoyu başarı diye yutturmanın derdinler yine

  • Ali13 Mart 2024 00:28

    Mali disiplini, özel-kamu;vekil- memur farketmeksizin tepeden tırnağa herkes için uygulayıp huzur hakkını kaldırdığınızda düzelebilir. İsraf kesilmeden devletin malını deniz gibi gören zihniyetten kurtulmadıkça işimiz zor.Benim düşüncem dir.

  • asena12 Mart 2024 20:48

    EMEKLİYİ BATIRDINIZ BOŞ BOŞ KONUŞUYONUZ ARTIK AKP BİTTİ OYMOY YOKKKKKKKKKKKKKK

  • Aks15 13 Mart 2024 05:57

    sanki önceden oy veriyordun da şimdi yok diyorsun

  • Sai12 Mart 2024 20:44

    Ülke kuzey kore gibi kapalı kutu, yolcu çıkarken getirtiği kendi eşyasına bile vergi getirdiniz 50 dolarlık telefona bin dolar açtırma vergisi istiyonuz, yurtdışı alışveriş zaten imkansız hale geldi. Yerli üretici bunu fırsat bilip sürekli faiş zamlar yapıyor ürünlere, Bir zahmet cari açıkda azalsın, ama daha ne kadar böyle gidecek? Sürekli kemer sıkmalı modda mı yaşayacaz ne zaman normal hale gelecez. Dolar 6-5 liraya düşecekken faiz 19 iken yaptığınız cuma gecesi felaketi ile bu ülkenin insanlarının çoğunun geleceğini kararttınız. Ev sahibi araba sahibi kendini, kumarbaz hisseciler kendini kurtardı, faize bulaşmayıp emeğini biriktirenler aç kaldı iflas etti. Faiz kur korumalı ile beraber caiz fetvası bile yedi. Yapacanız iş bu kadar olur. Şimdi hiç bir şey olmamış gibi sisi ye de selam, bae ye de selam, natoya onay nerde kaldı nas, dış güçler? Koltuğunuzu sağlama aldınız dimi? Koltuk garanti olana kadar herşey.

  • borsacı12 Mart 2024 20:07

    bir zahmet uykudan kalkın şu dövize karşı ciddi tedbir alın alış satış makasını 1 tl yapın döviz mevduatında vergiyi 2 kat artırın kur korumayı iptal edin geç kaldıkça tl batacak.

  • maarif13 Mart 2024 11:13

    arabalara %100 ötv+kdv var, fiyatları düşüyor mu?

  • Garipler dünya 12 Mart 2024 21:08

    Bence doviz aliş ve satiş 10 komisyon alın doviz düser