E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan'dan Batı ve Rusya yanıtı---

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Batı ve Rusya yanıtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Batı ve Rusya yanıtı
19 Eylül 2023 - 02:26 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de katıldığı bir televizyon programında spikerin sorduğu soruya, '50 yıldır AB kapısında bekliyoruz ve şu anda Rusya'ya, Batı'ya güvendiğim kadar güveniyorum' ifadelerini kullandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerikan PBS kanalında konuştu. Erdoğan, "Son 50 yıldır AB'nin kapısında bekliyoruz ve şu anda Rusya'ya, Batı'ya güvendiğim kadar güveniyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kuruluna katılmak üzere gittiği ABD'de Amerikan PBS kanalına konuştu.

Erdoğan, bir soru üzerine, "Son 50 yıldır AB'nin kapısında bekliyoruz ve şu anda Rusya'ya, Batı'ya güvendiğim kadar güveniyorum" ifadelerini kullandı.

''F16 UÇAKLARININ SATIŞI İLE İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ İLİŞKİLENDİRİLMEMELİ''

Erdoğan, "ABD'nin Türkiye'ye F 16 savaş uçağı satışı, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini onaylamasıyla ilişkilendirilmemeli. Bu iki konunun birbiriyle bağlantılı olmaması gerektiğine inanıyorum” dedi.

"İsveç verdiği sözleri tutmalı. Terör örgütlerinin gösteri ve faaliyetlerini durdurmaları gerekmektedir. İsveç sadece mevzuatta değişiklik yapmış gibi görünüyor ama yeterli değil."

 ''HEM ABD İLE HEM RUSYA İLE İYİ İLİŞKİLERİM SÜRECEK''

Erdoğan, Amerika'yı mı Rusya'yı mı tercih ediyorsunuz sorusuna, "Diplomasi dünya çapındaki uluslarla kazan-kazan senaryosuna dayalı temaslar kurmaktan ibarettir, tıpkı ABD ile iyi ilişkilerim olduğu gibi, aynı şekilde Rusya ile de iyi ilişkilerim olacak. Bu şekilde devam edeceğim" cevabını verdi.

ERDOĞAN'DAN SPİKERE TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, henüz konuşması devam ederken, spikerin araya girip sözünü kesmek istemesi üzerine "Konuşmamı kesmeye hakkınız yok" diyerek tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, değerlendirmelerini sürdürerek Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu vurguladı. Mahkeme kararlarına herkesin saygı duyması gerektiğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'enflasyon' mesajı: 2024'e çok farklı gireceğiz

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elon Musk'ı Teknofest'e davet etti

 

Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Garibashvili'yi kabul etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)