E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan: Davanızı, davamız bileceğiz---

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Davanızı, davamız bileceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Davanızı, davamız bileceğiz
18 Eylül 2023 - 02:19 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'deki temasları kapsamında Ahıska Türklerine hitap etti. Erdoğan, 'Bundan sonra da davanızı davamız bileceğiz' ifadelerini kullandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletlerin 78. Genel Kuruluna katılmak üzere geldiği ABD'nin New York şehrinde, Ahıska Türklerini Türkevi'nde kabulünde konuştu. Başkan Erdoğan, "Ahıska Türklerinin vatanlarına gönüllü geri dönüşleri için muhattaplarımız nezdinde görüşmelerimizi devam ettiriyoruz, bundan sonra da sizlerin davasını davamız bileceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'deki temasları kapsamında Ahıska Türklerine hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ahıska Türklerinin huzur ve esenliğini kendi vatandaşlarımızdan ayrı görmüyoruz. Kendilerinin yıllardır hasretle bekledikleri Türk vatandaşlığını kazanmaları için gerekli adımları atıyor, bu süreci hızlandırıyoruz." dedi.

''DAVANIZI, DAVAMIZ BİLECEĞİZ''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ahıska Türklerinin vatanlarına gönüllü geri dönüşleri için muhattaplarımız nezdinde görüşmelerimizi devam ettiriyoruz, bundan sonra da sizlerin davasını davamız bileceğiz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "2022 yılından bu yana 820 soydaşımız Türk vatandaşlığını kazandı. İşlemleri devam eden 578 soydaşımız için de çalışmalarımızı süratle tamamlayacağız. Bizden önce vatandaşlık verilen Ahıska Türkü sayısı oldukça sınırlıydı. Bizim dönemimizde bu rakam 60 bini geçti." dedi.

Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Garibashvili'yi kabul etti

 

Erdoğan New York'a geldi

 

Erdoğan bugün ABD yolcusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :