E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan çok sinirlenecek---

Cumhurbaşkanı Erdoğan çok sinirlenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan çok sinirlenecek
22 Haziran 2015 - 09:53 borsagundem.com

HaberTürk yazarı Fehmi Koru, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın Erdoğan tarafından iade edilmesi gerektiğini söyledi

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yakınlığı ile bilinen HaberTürk gazetesi yazarı Fehmi Koru, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ankara Beştepe'de başbakanlık için yapılan ama kendisinin oturduğu Sarayı kendiliğinden iade etmesi gerektiğini söyledi. 

Cumhuriyet Gazetesi'nden Selin Ongun, Haber Türk gazetesi yazarı Fehmi Koru ile son siyasi gelişmeler üzerine söyleşi yaptı. Ongun'un röportajı şöyle:

- Koalisyon müzakerelerinin bir maddesi de yolsuzluklar. AK Parti'deki tutum ne yönde, izlenimiz nedir?

 "Bu dosyalar kapatıldı, bitti" demenin yanlış olduğu kanaatindeyim. Meclis'in ilk yapacağı işlerden biri bu dosyaların açılması olacak. Mutlaka yolsuzlukların üzerine gidilecektir. Zaten bu konu çözülmezse Türkiye siyaseti daha da geriye gider.

DAVUTOĞLU BU KEZ KARARLI
- AK Parti içinde bu konuda bugün görüş ayrılığı var mı?


Bence yoktur. O gün o bakanlar partinin içerisindeydi, Meclis'te birlikte oturuyorlardı. Bu konuda özellikle Ahmet Davutoğlu'nun özellikle kararlı olduğunu biliyorum. Engellendi. Ama bugün o bakanlar Meclis'te yoklar. Bu Meclis onlar hakkında daha rahat hareket edecektir. Kaldı ki o insanlar için de yararlı bu.

MUHALİFLER ŞART KOŞMASA BİLE SARAYI KENDİSİ VERMELİ
- AK Parti daha sonra "şah-mat" diyebilmek için veziri, yani "sarayı" verir mi?


 Bence Erdoğan sarayı muhaliflerinin şart koşması olmasa bile kendisi vermelidir. Bu bir geri adım değil. Başkanlık sistemi gündemden kalktı. Saray denilen yerin de yapılma amacına uygun olarak başbakanlık ve ilgili birimleri barındıran bir tesise dönüşmesinde yarar vardır. Bunun koalisyon pazarlıklarında Cumhurbaşkanı'nı rencide edecek şekilde yapılması yanlış olur. Erdoğan böyle bir adımın atılmasını kendisi sağlarsa bu ona zarar vermez.

AK PARTİ'YE ANAP BENZETMESİ
- AK Parti için ufukta en çok ne var?


 Siyaset ölü partilerle dolu. ANAP'ın çöküşünü hatırlayın. Bir partide gerileme başladığında onu kolay kolay durduramazsınız. Seçim sonuçları AK Parti'nin ANAP'ın düşüşünün başlangıcını gösteriyor. Peki buradan dönemez mi AK Parti? Dönebilir ama zordur, çok zordur. Formül fabrika ayarlarına dönmektir. Ve AK Parti bir kadro hareketi idi. Ortak akıldan söz ediliyordu. "Kararlarımızı ortak akılla alıyoruz" diyorlardı. Bugün Tayyip Erdoğan'ın ya da Ahmet Davutoğlu'nun yanında "Geçmişin Abdullah Gül'ü, Bülent Arınç'ın bugünkü versiyonu" diyebileceğimiz isimler yok. Partinin bunları çok ciddi düşünmesi ve tedbirler alması lazım.

AHMET SEVER'İN KİTABI
- Bu kitap, Abdullah Gül'ü kendi tabanında "Abdüllatif Şener'leştirir" mi?


 Abdullah Gül, AK Parti tabanı denilen kitlede çok saygı gören, önemli bir isim. Bu, günlük tartışmaların değiştiremeyeceği bir gerçek. Diğer yandan şunu kayda geçirmekte yarar var. Kitapla ilgili tartışmaların gittiği yön onu mutlu etmemiştir. Nitekim açıklamasıyla bunu ifade etti. Abdullah Gül'ün en hassas olduğu konu kendi çevresi olarak gördüğü, yetiştiği siyaseti hareketin içinde yanlış anlaşılmaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • VELİ12 Ocak 2016 17:54

    ESKİDEN İZLİYORDUM AMA ŞİMDİ NE KONUŞURSA KONUŞSUN KANAL DEĞİŞTİRİYORUM.

  • vatandaş26 Haziran 2015 09:53

    Farklı düşüncelere sahip olduğunuzdan gözünüzün üzerinde karşınıza var misali geçin bu ayakları

  • FATİH BEYE22 Haziran 2015 13:12

    illaki sarayın gösteriş için 1100 odalı mı olması gerekıyordu.sade güzel bir konut yapılamazmıydı.bu 1100 oda ne işe yarayacak buranın gıderleri ile kaç tane aç insan doyurulur senin bunlara kafan basmıyor.

  • FATİH BEYE22 Haziran 2015 13:12

    illaki sarayın gösteriş için 1100 odalı mı olması gerekıyordu.sade güzel bir konut yapılamazmıydı.bu 1100 oda ne işe yarayacak buranın gıderleri ile kaç tane aç insan doyurulur senin bunlara kafan basmıyor.

  • FATİH BEYE22 Haziran 2015 13:12

    illaki sarayın gösteriş için 1100 odalı mı olması gerekıyordu.sade güzel bir konut yapılamazmıydı.bu 1100 oda ne işe yarayacak buranın gıderleri ile kaç tane aç insan doyurulur senin bunlara kafan basmıyor.

  • haramdır22 Haziran 2015 13:05

    bu lüks, israf ve islamda haramdır. bırakın cemaati, muhalefeti kim ne derse desin akp li bir insan müslümansa kendisi bu sarayın haram olduğunu, erdoğanın da davranışlarının islama uygun olmadığını söylemesi lazım. Allahı, peygamberini hiç mi okumadınız cahil adamlar yoksa gözgöre göre herşeye evet der mi oldunuz cahiliyye toplumları gibi

  • bu ne saçmalık22 Haziran 2015 12:18

    asgari ücretin bin lira dahi olmadığı ülkede halkın sarayı demek abesle iştigaldir. akp den nemalananlar bu sözleri diyebilir ama gece vardiyasında fabrikada haşat olan adama neymiş vergileriyle saray yapılmış, milletin sarayıyımış demek herkesi keriz yerine koymaktır. varsın o asgari ücretli daha az vergi ödesin çocuğuna yediremediği eti alsın, erdoğan da bir zahmet bir yığın kamu binası var başka birine yerleşsin. bu ne saçmalık. zengin millet olsak eyvallah ama fakirimiz çok. tabi nemacı tuzu kuruların yorumları yandaş olur

  • erdi22 Haziran 2015 10:56

    yeni ak parti,,doğu perinçeğin güdümüne girdi.eski kadrolar tasfiye ediliyor.

  • gizleniyorlar..22 Haziran 2015 10:41

    paralel yapının bazı gücreleri gizlendi. ak parti tarafıymış gibi içerde kaldı ve şimdi fırsat buldukça içerden kopartma peşinde. çok sinsiler çookk

  • akp22 Haziran 2015 10:27

    Dogrular soylenmeye baslandi umarim yanlislardan da donulur artik

  • fatih22 Haziran 2015 10:26

    cemaatin güdümünde nerelere hizmet ettiği belli bu zatın. iyi kapatın sarayı gelsin cumhurbaşkanı bizim evde takılsın gelen misafirleri de sığınağa alırız! bu ne saçmalık kardeşim yav bu cumhurbaşkanlığı sarayı bu milletindir tayyibin değil bugün tayyip oturur yarın kim seçilirse o. ama seçilemeyeceğini bilen bazı kesmin attığı bu çamur birinci köprü yapılırken de atılmıştı! bu ülkede bu zamana kadar ne varya yapılamayan, istemezzükçüler yüzündendir bunlar haindir! hainlere ne yapılırsa o yapılmalıdır!