E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriCredit Suisse 4,3 milyar dolarlık sermaye artırımını tamamladı---

Credit Suisse 4,3 milyar dolarlık sermaye artırımını tamamladı

Credit Suisse 4,3 milyar dolarlık sermaye artırımını tamamladı
08 Aralık 2022 - 22:20 borsagundem.com

İsviçreli bankacılık devi Credit Suisse daha önce açıkladığı stratejik dönüşüm için ihtiyacı olan 4 milyar franklık (4,3 milyar dolar) sermaye artırımını tamamladı. Hamle sonrası bankanın hisseleri Zürich Borsası'nda yüzde 3,2 yükseldi

Credit Suisse Group AG, 4 milyar franklık (4,3 milyar dolar) iki ayaklı sermaye artırımını tamamlayarak, İcra Kurulu Başkanı Ulrich Koerner'a sorunlu kredi kuruluşunun kapsamlı bir şekilde yeniden yapılandırılması için gereken fonu sağladı.

Credit Suisse Perşembe günü geç saatlerde yaptığı açıklamada, yatırımcıların 2,24 milyar frank (2,39 milyar dolar) toplamak için yapılan hak teklifinde satıştaki hisselerin yüzde 98,2'sini satın almayı kabul ettiğini söyledi. Hissenin geri kalanı piyasada hisse başına 2,52 franklık (2,69 dolar) teklif fiyatından veya bunun üzerinde satılacak.

Bu satış, bankanın sermaye artırımının ikinci ayağıydı. Zürih merkezli şirket, geçtiğimiz ay aralarında yüzde 10’un hemen altında hisse sahibi olarak bankanın en büyük hissedarı olan Suudi Ulusal Bankası’nın da olduğu özel yatırımcılardan 1,76 milyar frank (1,87 milyar dolar) toplamıştı.

İsviçreli bankacılık devi, son iki yılda yaşadığı milyarlarca zararın, müşteri kayıplarının ve varlık çıkışlarının ardından mali gücüyle ilgili endişeleri gidermeye çalışırken finansal durumunu güçlendirmeye çalışıyor.

Credit Suisse'den altın için rekor tahmin!

 

Veliaht Prens'in ilgisi Credit Suisse hisselerine değer kazandırdı

 

Credit Suisse'in hisseleri değer kaybediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)