E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇinli şirketler ABD borsalarından atılıyor---

Çinli şirketler ABD borsalarından atılıyor

Çinli şirketler ABD borsalarından atılıyor
14 Aralık 2020 - 08:33 borsagundem.com

Nasdaq, ABD'nin talimatının ardından 4 Çinli şirketin hisselerini platformundan çıkarama kararı aldı

ABD Temsilciler Meclisi’nin, ülkedeki borsaları ve finans piyasalarını Çinli şirketlere kapatan, Senato tarafından da kabul edilen tasarıyı onayladıktan sonra borsaya yönetimi harekete geçti. Teknoloji hisselerinin işlem gördüğü Nasdaq, ABD'nin hisse alımlarını kısıtlayan talimatı sonrasında dört Çinli inşaat ve imalat şirketinin hisselerini platformundan çıkaracağını açıkladı.

Louisiana eyaletinden Cumhuriyetçi Senatör John N. Kennedy tarafından 2019 yılında sunulan söz konusu önlem, ABD borsalarında listelenen yabancı şirketlerin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun şartlarına uymasını gerekli kılıyor. Birçok yabancı şirket bu standartlara uymak zorunda. Ancak Çinli şirketler bundan istisna tutuluyor.

KOMÜNİST PARTİ BAĞLANTISI

Buna ek olarak ABD finans piyasalarında listelenen Çinli grupların yönetim kurulu üyelerinden biri veya Çin Komünist Partisi üyesi olup olmadıklarını açıklamaları gerekecek.

ABD Kongresi’ndeki komisyonun verilerine göre ekim ayı başlarında ABD borsalarında toplam değeri 2,2 trilyon dolar olarak tahmin edilen Çinli 217 şirket listelendi. Bu şirketlerin çok küçük bir kısmı aynı zamanda Asya piyasalarında da yer alıyor. Söz konusu şirketler, ABD borsa listelerinden çıkarılmaları durumunda Asya piyasalarına geri dönebilir.

ALİBABA DA BU ŞİRKETLER ARASINDA
Bu büyük şirketler arasında, 2014 yılında 25 milyar dolarlık değeriyle New York piyasasında en büyük arza sahip olan Alibaba e-ticaret grubu da bulunuyor. Ayrıca en büyük teknoloji şirketlerinin Nasdaq endeksinde ve Hong Kong Borsası’nda listelenen rakibi JD.com da yer alıyor. Kongre tarafından onaylanan yasa, Washington ile Pekin arasındaki ticari ve siyasi anlaşmazlıklar çerçevesinde geliyor. Bu yasa ayrıca hisselerini ABD borsalarına sunan Çinli şirketler tarafından kullanılan belirsiz muhasebe uygulamalarını da hedef alıyor.

Hazine'den altın yatırımcısına bilgilendirme

Yeni yasaklar mı geliyor?

Kurlar yeni haftaya yükselişle başladı

Asya borsaları yeni haftada yükselişte

BIST-100’de yeni zirve hedefi ne?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)