E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇinli otel zincirinden depremzedelere 300 konteyner---

Çinli otel zincirinden depremzedelere 300 konteyner

Çinli otel zincirinden depremzedelere 300 konteyner
04 Temmuz 2023 - 19:39 borsagundem.com

Depremden en çok etkilenen Hatay'a Çinli otel zinciri ve AFAD işbirliğiyle 300 konteynerli 'Hatay Dostluk Kenti' kurdu

İstanbul'da da faaliyet gösteren  Çinli otel zinciri ile AFAD iş birliği yaparak depremden en çok etkilenen illerden Hatay'a 300 konutluk bir konteyner kent kurdu.

'Hatay Dostluk Kenti' ismi verilen konteyner kentin tanıtımına Çin Büyükelçisi Wei Xiadong ve AFAD İstanbul İl Müdürü Ercan Akar, Shangri-La Group CEO’su Kong Leong Chan ve Shangri-La Bosphorus, Istanbul ortaklarından Recep Tanrıverdi i katıldı.

Törene katılan Çin Büyükelçisi Wei Xiadong, "Şu an ki projeyle ilgili dostluk kenti ile sanırım Türk halkı bizi daha iyi tanıyacak, bize dostluk nedir daha iyi anlatacaklar. Burada bir imaj yaratırlar. Şahsi olarak da şunu söylemek istiyorum. Shangri-La grubuna çok teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Gerçek anlamda dostluk yalnız kurumsalda kalmaz, Çin ve Türkiye arasında da önemli bir dostluk köprüsü olmakta" dedi.

"BU İŞBİRLİĞİ, İKİ ÜLKE ARASINDA ÇOK ÖNEMLİ BİR DOSTLUK BAĞIDIR"

Kong Leong Chan, "Projemizin adı Türkçesiyle 'Dostluk Kenti'. Bu isim Çin devleti ve Hong Kong özel idare bölgesinden esinlenerek, Türkiye'de deprem bölgesinden etkilenenlere destek vermek için yapılmıştır. Dostluk kenti projesi tamamen Shangri-La çalışanlarının bağışları ile dünya çapında tüm çalışanlarımızın bağışlarıyla hayata geçirilmiştir. Çin ve Türkiye yakın bir iş birliği içerisindedir. Bu iş birliği yüzyıllar içerisindeki İpek Yolu çağlarına dayanmaktadır. Bu iki ülke arasında çok önemli bir dostluk bağıdır" dedi.

Recep Tanrıverdi ise, "2010 yılından bu tarafa Türkiye, Çin ve Hong Kong arasında biz bir köprü vazifesi yaptık. Hatay'da yaşadığımız olaylar inşallah, dünyada hiçbir ülkenin başına böyle bir felaket gelmez. Çünkü böyle bir felaket belki yüz yılda ilk defa yaşanan bir şeydir. Biranda 15 milyon kişi perişan oldu. Dolayısıyla bize yurt dışından yardımcı olan başka gruplara da benim ortaklarıma da birlikte iş yaptığımız kişilere de, genel müdürüme de çok teşekkür ediyorum. Bu süreci çok güzel yürüttüler" diye konuştu.

Malatya ve Adıyaman’da 10 bin kişilik konteyner kentlerde yaşam başladı

 

Konteyner kent için "geçici el koyma" kararı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)04 Temmuz 2023 21:37

    Bence karavan tarzı yürüyebilen evler inşa etmeliyiz. bunlar geçici konut olur. her aileye yerden yüksekte bir ev, lastıklı tekerlekli araçlar oluşturulur. bunlar rahatlıkla olabilir ama ahşap ama diğer maddelerden. Hemde elektrık sistemi tuvalet sistemi güneş ejerı sistemi vb eklenebilir 200 bin tl ye rahat inşa edilir. işleri bitince bu evler yenılenır lastıklı biçimde bir kaç şehre dağıtılıp afet zamanlarında kullanılabilir. ABD ve kanadada böyle bir kaç şehir ilçe diyim yapılanma var. yaşam alanları var. ülkemizdede gerektiğinde bu tarz sistemler ile anlık sıcak yuva temin edilebilir. tabi hala bir kurum avrsa kafası çalışan. çadır ayrı, kalıcı konutlar ayrı

  • FİNANS DÜNYASI05 Temmuz 2023 00:06

    Aslında dağların içleri oyulup depo yapılmalı ve en az 500 000 adet rakamda stokta bekletilmeli .çünkü dünya artık eski dünya değil afetler bundan sonra daha çok olacağa benziyor.